Hulkenberg: "Renunţ la F1 dacă nu voi fi titular în 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 25.11.2011
Nico Hulkenberg a dezvăluit că va renunţa la Formula 1 în cazul în care nu va obţine postul de pilot titular la Force India pentru sezonul 2012.

Presa internaţională susţine de câteva săptămâni că Nico Hulkenberg va fi promovat la Force India în sezonul 2012, urmând să-l înlocuiască pe Adrian Sutil şi să facă pereche cu Paul di Resta.

În absenţa unui anunţ oficial din partea echipei, germanul insistă că înţelegerea nu a fost încă parafată şi, mai mult decât atât, a avertizat că nu va rămâne ca pilot de teste în Formula 1. Astfel, el este decis să renunţe la cariera de pilot de Formula 1 în cazul în care nu va obţine locul dorit la Force India.

"Sper să se decidă într-o săptămână sau două. Nu voi face asta (n.r - nu voi fi pilot de teste) pentru un al doilea an. Nici nu se pune problema", a declarat el pentru agenţia germană de presă DPA.

Întrebat dacă se va îndrepta spre o alta competiţie de monoposturi în cazul unui răspuns negativ din partea celor de la Force India, Hulkenberg a replicat: "Da, sigur. Dar nu am făcut încă nimic în acest sens".

Hulkenberg a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 şi a obţinut la Interlagos primul pole position al echipei Williams după o pauză de cinci ani.

Totuşi, el a fost îndepărtat de la echipă pentru a-i face loc lui Pastor Maldonado şi a ajuns în cele din urmă pilot de rezervă la Force India, echipa pentru care a concurat în unele dintre sesiunile de antrenamente libere de vineri.

Via | DPA

Comentarii (3)

  • Daca un pilot de valoarea lui nu gaseste un volan in f1 si raman unii care nu ( mai ) arata mare lucru, probabil f1 va fi mult mai saraca.
    6 0
  • Anti-xyz
    Din pacate Hulkenberg n-a demonstrat nimic pana acum, cam ca si vreo 60% din pilotii de pe grila si nu pentru ca nu este talentat ci pentru ca Formula 1 este masini si foarte putin despre piloti.
    1 4
  • @anti...
    Pole position In brazilia cu un Williams ce zici?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru