Hulkenberg speră să revină în F1 în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.01.2011
Nico Hulkenberg speră ca sezonul pe care îl va petrece la Force India ca pilot de rezervă să-l ajute să revină în cockpit în 2012.

Considerat unul dintre cei mai promiţători tineri piloţi ai sezonului 2010, Nico Hulkenberg a fost nevoit să părăsească Williams, în ciuda pole position-ului obţinut pentru echipă la Interlagos.

Aflat în imposibilitatea de a găsi un alt loc liber, germanul a acceptat oferta de a deveni pilot de rezervă la Force India, însă admite că principalul său obiectiv este să fie promovat ca pilot titular în 2012.

"Bineînţeles că aş vrea să fiu pilot de curse, dar cel mai important lucru este că rămân în cercul Formulei 1. Orice pilot vrea să concureze, pentru asta pilotăm cu toţii. Dar sunt motivat să conving echipa de abilităţile mele pentru a reveni în cockpit în 2012. Anul trecut a fost foarte important pentru mine. Am putut câştiga multă experienţă şi am avut un coechipier bun (n.r - Rubens Barrichello). Am învăţat multe de la el despre cum să dezvolt monopostul în direcţia potrivită. Aduc un nivel ridicat de motivaţie şi voi da tot ce am mai bun pentru a fi de folos echipei", a declarat el în cadrul unui comunicat de presă.

Singura şansă a lui Hulkenberg de a reveni pe grila de start în 2012 este Force India, întrucât contractul semnat cu echipa patronată de Vijay Mallya este unul pe termen lung, fără ca durata exactă a acestuia să fie precizată.

Echipa va avea un loc disponibil dacă Adrian Sutil va pleca la un team mai puternic sau dacă Paul di Resta nu va impresiona.

Între timp, Mallya a explicat că nu putea rata oportunitatea de a aduce la echipa un pilot de talia lui Hulkenberg, chiar dacă acesta nu aduce niciun sprijin financiar prin intermediul sponsorilor. "A fost o oportunitate prea bună pentru a-l lăsa pe Nico să ne scape. A arătat inteligenţă şi talent şi am fost entuziasmat de cum a controlat monopostul anul trecut în Brazilia. Cred că împreună formăm un parteneriat puternic şi ne va ajuta să atingem un nou nivel de performanţă", a precizat indianul.

Via | Force India

Comentarii (1)

  • bogdan_lupu24
    force india
    de ce nu e un pilot tanar care a acumulat experienta sezonul trecut cu Williams
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru