Hulkenberg speră să-şi păstreze locul la Williams

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 07.11.2010
Nico Hulkenberg speră că Williams îi va prelungi contractul pentru anul viitor după pole position-ul obţinut sâmbătă la Interlagos.

Nico Hulkenberg a produs sâmbătă una dintre cele mai frumoase surprize ale sezonului, obţinând pole position-ul în Marele Premiu al Braziliei pe un circuit care se usca treptat după ploile din cursul dimineţii.

Rezultatul tânărului pilot german vine în mijlocul speculaţiilor că Williams va renunţa la serviciile sale la sfârşitul sezonului în favoarea banilor pe care îi poate aduce la echipă venezueleanul Pastor Maldonado. Hulkenberg speră însă că performanţa sa să-i determine pe britanici să-i acorde în continuare credit şi pentru sezonul următor.

"De fapt, acest rezultat înseamnă o mărire de salariu. E doar o glumă", a precizat el cu zâmbetul pe buze la conferinţa de presă. "Situaţia la Williams este foarte deschisă, nimic nu este confirmat, dar încerc doar să mă concentrez să-mi fac treaba, iar până acum merge destul de bine. Dacă fac asta şi nu comit greşeli prosteşti, asta este ce pot să fac. Apoi depinde de echipă dacă vor să mă păstreze, dar sunt optimist că vom avea o finalizare cu succes a acestei poveşti."

Chiar dacă va pleca din pole position, şansele lui Hulkenberg de a obţine prima victorie din carieră sunt reduse, mai ales că germanul este urmat pe grila de start de patru dintre cei cinci candidaţi la titlul mondial.

Tocmai de aceea, el admite că principalul său obiectiv este să câştige cât mai multe puncte, cu care Williams să depăşească Force India în clasamentul constructorilor.

"Cel mai bun lucru este să am un start bun şi să mă îndepărtez de ei, dar dacă pista va fi uscată asta nu se va întâmpla. Voi încerca să-mi fac treaba. Băieţii aceştia se luptă pentru titlu şi nu vreau să provoc probleme, dar trebuie să ne uităm şi la propria performanţă. Luptăm cu Force India pentru locul 6. Sunt sigur că mă pot descurca să aduc acasă câteva puncte bune", a mai precizat el.

Marele Premiu al Braziliei va avea loc duminică cu începere de la ora 18:00. Via | FIA

Comentarii (9)

  • Andrei
    williams
    Daca i dau drumul sunt cei mai prosti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    3 0
  • De Button?
    Nimic?

    Nicio vorba?
    2 0
  • salutare
    eu cred ca aseara cand a vazut Pastore Maldonado ca a luat Nico polul.si-a spus in gand:'uite cum imi scapa prin degete locul in F1"!!:))
    1 3
  • Hulkenberg
    Nu sunt convins ca si-l va pastra.De fapt eu chiar as pune un pariu:).Va ajunge la Ferrari sau Red Bull.
    0 1
  • @diesel08
    Poate in anii urmatori. Din pacate, Williams este singura lui varinta pentru 2011, excluzand cele 3 noi echipe.
    0 1
  • Daniel, eu sper din 2012 sa ajunga undeva mai sus.
    1 0
  • @diesel08
    Si eu, insa pentru asta este vital sa ramana la Williams in 2011. Altfel ar inseamna sa stea departe de F1 un sezon sau sa piloteze pentru Hispania sau Virgin, ceea ce sincer e cam tot aia.
    0 1
  • salutare
    La RedBull ar fi greu sa ajunga mai ales pentru ca asta ar insemna ca sa-si recunoasca neputinta de a avea un inlocuitor in ograda lor,asa cum au avut dupa ce David Coulthard a parasit echipa,prin programul RedBull junior,si ar fi astfel o echipa de pluton,care alearga dupa pilotul in voga si nu pilotul crescut de ei!!
    La Ferrari,ar fi loc insa cred ca va ajunge la Mercedes gp,fiind si neamt!!!Cand a fost discutia de acum 2 luni cu Schumcher,de fapt anticipam cumva o mutare al lui,al lui Suttil la echipa germana,insa nu ma asteptam ca sa faca o asemenea surpriza atat de repede!
    Anul viitor Williams vor avea mari probleme financiare si cred ca ii va fi foarte greu lui Hulk acolo!!!
    1 2
  • Daniel
    Cu un podium in Brazilia nu cred ca va pierde pozitia de la Williams.Dar, nimic nu e sigur.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru