Hulkenberg, tentat să părăsească Formula 1 pentru o carieră la Le Mans

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Hulkenberg este interesat să concureze în Campionatul Mondial de Anduranţă în sezonul următor dacă nu va găsi o echipă competitivă pentru sezonul 2015.

Poate că Porsche este o nouă casă pentru viitor.

Nico Hulkenberg
Pilot Force India
Nico Hulkenberg va concura pentru Porsche în Cursa de 24 de ore de la Le Mans şi în Cursa de 6 ore de la Spa-Francorchamps din cadrul Campionatului Mondial de Anduranţă, iar germanul a admis pentru prima oară că ar putea urma o carieră în această competiţie.

Principalul motiv este că în prezent nu are nicio perspectivă că va concura pentru o echipă competitivă în 2016 în Formula 1, în timp ce la Force India are parte de un sezon mai degrabă modest.

"Poate că Porsche este o nouă casă pentru viitor. Încă încerc să fac progrese în privinţa carierei. Obiectivul meu de a câştiga curse şi de a deveni campion mondial rămâne valabil. Dar în acest moment este linişte, suntem abia în aprilie", a declarat el.

Hulkenberg a obţinut doar 6 puncte în sezonul 2015, în special din cauza unui monopost Force India prea puţin competitiv. Un update major este pregătit abia pentru Marele Premiu al Austriei din luna iunie, motiv pentru care perspectivele pilotului german nu sunt îmbucurătoare.

"Nu este o situaţie uşoară în acest moment.

Cred că următoarele două luni, până în Austria, nu pot exista prea multe aşteptări din partea noastră. Cel puţin avem ceva de lucru după aceea, dar adevărul este ca în prezent suntem prea lenti şi nu putem face mare lucru", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (4)

  • klausnake
    Ghinionul acestui posibil campion mondial e ca nu are lipici la sponsori din cate se pare.
    Si uite asa,F1 se transforma incet dar sigur intr-o competitie in care vor concura piloti ,,bine sponsorizati'' in locul celor cu real talent...
    17 1
  • Mai sunt piloti tineri si talentati, nu-i singurul.
    In plus majoritatea locurilor la echipele mari sunt ocupate de pilotii veterani
    6 0
  • Da, chiar este pacat pentru el. Este un mare talent si uite cum in ultimii ani nu a reusit sa intre intr-o echipa buna. Pacat pentru Nico :(
    5 0
  • F1 Vision
    Personal cred ca toti pilotii din F1 sunt talentati, diferenta reala dintre ei este probabil foarte mica, si ma gandesc mai mult de cat de strans lucreaza cu echipa tehnica decat la sponsori. Despre Hulkenberg nu am decat cuvinte de lauda, asa cum am cam despre toti pilotii care concureaza in acest moment, dar sper ca daca nu reuseste sa prinda un loc la Williams sau Ferrari (evident sunt doar o dorinta personala), sa se orienteze catre Le Mans unde sincer ar putea face o surpriza foarte frumoasa! Personal, de abia astept sa-l vad in acest an la Le Mans, ar spune ca este o ocazie perfecta de a incerca si altceva in afara de F1.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru