Imola negociază găzduirea Marelui Premiu al Italiei din 2017

de Daniel Popescu
Marti, 16.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul de la Imola a iniţiat negocieri pentru găzduirea Marelui Premiu al Italiei începând din sezonul 2017, ca soluţie de rezervă în cazul în care Monza va fi exclusă din calendar.

Esential 2017 este anul in care Marele Premiu al Italiei este incert
2006 este ultimul sezon in care Imola a gazduit curse de Formula 1
26 de curse de Formula 1 au avut loc pe circuitul de la Imola
Marele Premiu al Italiei este incert după ediţia de anul viitor, întrucât circuitul de la Monza nu dispune în prezent de resursele financiare solicitate de Bernie Ecclestone pentru prelungirea acordului.

Întrucât ultima rundă de negocieri, care a avut loc în luna mai la Monaco, s-a soldat cu un eşec, circuitul de la Imola a decis să se implice pentru salvarea unuia dintre cele mai importante Mari Premii din calendar. Daniele Manca, primarul oraşului Imola, i-a făcut o ofertă concretă lui Ecclestone în cadrul unei întâlniri care a avut loc luni la Londra.

"Am vrut să-i arătăm lui Ecclestone cât de interesaţi suntem ca Imola să revină în Formula 1, dar şi să ne facem partea de a menţine Marele Premiu în Italia", a declarat el pentru publicaţia Motorsport.

Manca susţine că Ecclestone este deschis la posibilitatea ca Imola să revină în Formula 1, însă admite că plata taxei de participare va reprezenta un punct sensibil de negocieri.

"Bernie ne-a spus că nu a vrut să plece niciodată de la Imola.

Sunt probleme care trebuie rezolvate, iar unul dintre factori este evident cel economic. Dar Ecclestone a fost de acord să verifice intervalul de timp şi condiţiile în care ar fi posibil să readucem Formula 1 la Imola. Obiectivul este 2017", a adăugat el.

Anterior, Ferrari a anunţat public că se va implica direct în salvarea Marelui Premiu al Italiei, fără să menţioneze însă modalitatea în care va face acest lucru. 

Circuitul de la Imola a găzduit 26 de curse de Formula 1 între 1981-2006 sub numele de Premiu Premiu al statului San Marino. Şapte dintre curse au fost câştigate de Michael Schumacher.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru