În sfârşit, galben! Renault a dezvăluit culorile monopostului pentru sezonul 2016 al Formulei 1

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a dezvăluit că monopostul pentru sezonul 2016 al Formulei 1 va fi preponderent galben, o culoare solicitată insistent de fani datorită moştenirii istorice a constructorului francez.

Renault a utilizat în cele două sesiuni de teste premergătoare noului sezon un monopost preponderent negru, însă a confirmat încă de atunci că va participa în campionat cu alte culori.

Constructorul francez a confirmat în cele din urmă că monopostul va fi aproape complet galben, cu unele nuanţe de negru, acestea fiind de altfel şi culorile solicitate de fani, întrucât sunt culorile tradiţionale cu care Renault a debutat în Formula 1 în 1977.

"Negru şi galben sunt culorile naturale ale Renault Sport, dar şi culorile moştenite de pe circuit. Primul monopost Renault a debutat pe circuit în 1977 în negru şi galben, iar aceste culori reprezintă un omagiu adus acelui monopost formidabil", spune Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault Sport.

Renault a realizat şi un clip video inedit, în care noul monopost apare pe o placă de surf sub îndrumarea lui Ellie-Jean Coffey, o practicantă profesionistă a surfului. Filmările au avut loc pe o plajă din Sydney, întrucât noul sezon de Formula 1 începe la sfârşitul acestei săptămâni cu Marele Premiu al Australiei de la Melbourne.

Via Renault Sport

Comentarii (10)

  • MuresMures
    eu nu am nimic cu nici o marca de masina ...am avut vw am bmw ...dar jos palaria fata de renault ... au cojones .... sa revina in F1 ... nu ca unii numai gura de ei : BMW, Toyota, VW, Peugeot ... etc
    44 2
  • Cam nasol nasul masinii, sau mi se pare mie?
    10 14
  • @MuresMures: BMW nu a sustinut deloc in ultimii ani ca ar dori revenirea in F1.
    7 4
  • @MuresMures

    Renault avea deja motorul ... Il avea la ehipa pe care au cumparat-o. Daca BMW revine pe cine cumpara si ce motor pune, pune motor de Mercedes pentru un an de zile?
    10 6
  • au fost in F1 cu motoarele lor...sigur cunosc fenomenul si constructia unui motor turbo sau biturbo chiar si de F1.....haiosilor nu sunt fan BMW...sunt fan FERRARI dar nu fugit cu tiribomba ca unii de pe aici! BMW daca vrea sa intre in F1 intra cind vor muschii lor
    8 7
  • Cred ca e cea mai frumoasa masina din F1. Bravo Renault! Daca o sa fie si performanta vom vedea.
    7 8
  • ar fi fost cel mai prost moment pentru BMW sa revina acum cand domina Mercedes
    8 4
  • Poate nu inteleg eu umorul fracez, dar..... nu prea vad legatura dintre o imaginea unei masini F1 si un monopost pus pe o placa de surf manevrata cu vasle.... ma cam depaseste...
    In rest bravo lor ca intr-un timp extrem de scurt au reusit sa construiasca o masina care la teste nu s-a prezentat rau deloc. Vedem in weekend!
    8 2
  • Adrian
    Se referă la faptul că monopostul din acest sezon e cam dus(adus) cu pluta așa că fanii Renault nu ar trebui să își facă prea mari speranțe la victorii de la acest monopost! :)
    3 3
  • @Adrian
    Sa nu-ti inghiti limba cand Renault va castiga!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru