Interviu VIDEO: Massa: "Sper sa revin pe circuit in curand"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.08.2009
Felipe Massa spera sa fie capabil sa revina cat mai repede in monopostul Ferrari, insa crede ca decizia Scuderiei de a-l inlocui cu Michael Schumacher este cea mai buna.

Cu putin timp inainte de a parasi spitalul AEK din Budapesta, Felipe Massa a scordat un interviu pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Pilotul brazilian a explicat ca nu isi aminteste nimic din accidentul suferit in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei, insa este fericit ca in cele din urma totul s-a incheiat cu bine. Acesta a tinut sa multumeasca echipei de medici, familiei sale, Scuderiei Ferrari si fanilor sai pentru sprijinul acordat pe tot parcursul saptamanii trecute.

Referindu-se la revenirea lui Michael Schumacher in Formula 1, Massa a apreciat ca Ferrari a luat cea mai buna decizie, insa si-a exprimat speranta ca va reveni foarte rapid in monopostul F60.

Iata interviul integral acordat de Felipe Massa pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Ferrari: Cum te simti? Ce iti amintesti din accident?

Felipe Massa: Este un sentiment ciudat. Stiu exact ce s-a intamplat, ca un arc a zburat din masina lui Barrichello si m-a lovit in casca. Stiu ca mi s-a intamplat ceva, dar nu am simtit nimic cand s-a intamplat. Mi-au spus ca mi-am pierdut cunostinta pe moment dupa impactul arcului cu casca mea si ca am intrat in barierele de protectie, apoi m-am trezit in spital doua zile mai tarziu. Nu mi-am amintit nimic si de aceea doctorii au trebuit sa imi expice.

Cand l-am vazut pe Rob (n.r - Smedley, inginerul de cursa al lui Massa), m-a intrebat daca imi amintesc de Rubens, dar ultimul lucru pe care mi l-am amintit a fost ca eram in spatele lui la finalul ultimului meu tur in Q2.

Apoi totul este alb pentru mine. Este dificil de explicat. Ma simt mult mai bine acum si vrea sa ma recuperez cat mai curand posibil pentru a reveni la volanul unui Ferrari.

Ferrari: Vrei sa multumesti cuiva?

Felipe Massa: In primul rand vreau sa-i multumesc lui Dumnezeu. Apoi vreau sa multumesc doctorilor de la circuit si de la spitalul AEK din Budapesta, care au facut multe pentru mine, si lui Dino Altman (n.r - doctorul personal al lui Massa), care a venit din Brazilia impreuna cu familia mea si care a fost extraordinar in ultimele zile. De asemenea, vreau sa multumesc tuturor celor care mi-au scris pe site-ul meu si pe site-ul Ferrari, sperand ca totul a decurs bine. Mi-au scris foarte multi oameni, inclusiv multi care nu sunt interesati de Formula 1, dar au auzit ce mi s-a intamplat: le multumesc foarte mult si le transmit ca si eu ma rog pentru ei. As fi facut la fel daca un alt pilot ar fi suferit un accident: m-as fi rugat pentru el ca totul sa decurga bine.

Ferrari: Cat de mult te-a ajutat ca familia ta a fost aici in ultimele zile?

Felipe Massa: Familia este importanta pentru mine. Intotdeauna au fost aproape de mine pe parcursul carierei mele, la victorii si la infrangeri, in cele mai dificile momente. Doar Eduardo (n.r - fratele lui Massa) a fost la Budapesta, dar cand a avut loc accidentul Raffaela (n.r - sotia lui Massa), parintii mei si sora mea au venit in Ungaria.

Stiu ca au suferit foarte mult si vreau sa le multumesc.

Si este si o alta familie careia trebuie sa-i multumesc: familia Ferrari. Sunt grozavi, ne-au ajutat in oricce mod posibil si este grozav sa fac parte din acest grup.

Ferrari: Care este prima ta dorinta cand vei ajunge in Brazilia?

Felipe Massa: Sa revin acasa si sa verific daca totul este asa cum a fost inainte. S-au intamplat multe lucruri in ultimele doua zile si vreau sa revin la o viata normala. Vreau sa revin in cea mai buna conditie posibila si sa fac zi de zi lucrurile pe care le faceti si voi.

Ferrari: Pentru o vreme, monopostul tau va fi pilotat de Michael Schumacher: ai vreun sfat pentru el?

Felipe Massa: Michael nu are nevoie de sfatul meu. El a fost cel care mi-a dat multe sfaturi pe parcursul carierei mele cand pilotam impreuna. Stie cum sa castige, cum sa piloteze si este grozav: a fost cea mai buna solutie sa oferi monopostul unei persoane atat de fantastice si sunt sigur ca toata lumea va fi incantata sa il vada din nou pe pista. Totusi, sper sa revin pe pista cu Ferrari cat mai curand posibil.

Via | Ferrari

Comentarii (11)

  • sa te auda Dumnezeu !
    si peste 2 -3 curse sa te vedem in monopost
    sanatate multa !
    0 1
  • bubulea
    POATE LA ANU' sau poate niciodata! Formula 1 are doar de castigat de pe urma lipsei acestuia!
    1 0
  • ...
    Doamne ajuta...acum urmeaza recuperarea...sa speram k totul va fii bine..forza felipeee
    0 1
  • @Darko
    frate iar te vad pe aici...sunt tare curios daca ar avea hammy un accident cel putin asemanator...si cariera lui este in pericol fanii ferrari ar spune tot asa....nu pentru ca acestia au inima...indiferent de ce pilot ar fii...cat despre voi...astia cu mclaren...dor in fata vedeti...sunteti inumani...nu stiu cum va poate rabda pamantul
    0 0
  • @drako
    stii,partea cea mai dureroasa din accidentul lui felipe e ca putea fii oricare altul in locul lui.nu sunt fana lui si probabil stii asta dar...oare daca ar fii patit hamilton asta,ce-ai fii zis?sau ti-ar fii placut sa zica cineva ca lipsa lui aduce beneficii sportului?si stii,tre sa fim oameni inainte de toate
    0 0
  • NeoGalaxy
    @DraKo
    Eu, cel putin putin, ma astept ca Drako, Hakkinen si alti fani McLaren celebrii pentru impotenta lor intelectuala sa posteze aici, niste comentarii foarte improprii si inutile dar pana la urma nu putem decat sa ne fie mila de acesti fani pierduti de rasa umana.

    Sunt sigur ca daca avea accident Lewis, "pilotul luminii", "zeul lor", acesti fani ar cere ca Formula 1 sa fie oprita, Ferrari sa fie descalificati si mai ales sa i dea titlul lui pentru o insanatosire grabnica.
    0 0
  • @DRAKO
    daca nu iti place de el de ce mai citesti stirile despre el frate
    0 0
  • guawar
    o sa le arate REGELE SCHUMACHER..cum se piloteaza..la astia cu MERCEDES
    Sa vedem ce draq mai posteaza p[e aici genul asta de oameni inumani-sper din tot sufletul ca MICHAEL sa le rupa gura la toti dusmanii FERRARI
    0 0
  • ferrari
    schumacher sau oricine o sa piloteze pentru ferrari o sa le rupa gura
    ei nu isi dau seama ca totul se invarte in jurul echipei asteia
    ca fara ei nu ar exista f1
    oricum lipsa de bun simt este ca poti vorbi asa despre un om ( deci nu pilot ) OM-care se afla in convalescenta dupa un accident teribil
    dar in fine
    FORZA FERRARI SI WELCOME BACK SCHUMI
    0 0
  • Alexandra1710, scuderia, NeoGalaxy, bubulea
    Va multumesc pentru replici, se pare ca am avut un comentariu care si-a atins tinta. Este o placere deosebita sa vad ca nu scriu degeaba pe aici! Super!
    :))
    0 0
  • @drako
    da,probabil ca e extrem de interesant sa scrii cretinisme.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru