Istanbul, antrenamente 1: Rosberg, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 05.06.2009
Nico Rosberg isi confirma reputatia de cel mai bun pilot in sesiunile de antrenamente dupa ce a stabilit cel mai bun timp si in prima sesiune desfasurata in Turcia.

La fel ca in cea mai mare parte a sesiunilor de antrenamente desfasurate in acest sezon competitional, Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp, utilizand probabil si o cantitate redusa de combustibil. De data aceasta, pilotul echipei Williams l-a depasit cu peste trei zecimi de secunda pe Lewis Hamilton in ultimele secunde ale sesiunii.

Chiar si in acest context, McLaren a dat semne clare de revenire in aceasta dimineata, insa ramane de vazut daca Hamilton va continua acest gen de prestatie si pe parcursul calificarilor de sambata. De asemenea, Toyota pare sa demonstreze ca performantele slabe de la Marele Premiu al statului Monaco au fost doar o intamplare, dupa ce Jarno Trulli a stabilit al treilea timp al zilei.

Clasamentul a fost completat de Sebastian Vettel, urmat pe locul 5 de Felipe Massa, Ferrari confirmand astfel ca va fi o nuca greu de spart in acest weekend si ca duelul cu Red Bull Racing va fi unul foarte interesant. Performanta lui Massa a fost completata de Kimi Raikkonen, clasat pe locul 7 in spatele lui Kazuki Nakajima, insa in fata dublului campion mondial Fernando Alonso.

Brawn GP nu a fortat foarte mult in aceasta dimineata, Rubens Barrichello si Jenson Button clasandu-se doar pe locurile 9 si, respectiv, 11.

Intre cei doi s-a intercalat Heikki Kovalainen, in timp ce Adrian Sutil a obtinut un onorant loc 12 pentru Force India, reusind sa le ia fata lui Timo Glock, Nelson Piquet Jr si Mark Webber.

BMW-Sauber a continuat sa dezamageasca la Istanbul, dupa ce Robert Kubica si Nick Heidfeld s-au pozitionat doar pe locurile 16 si, repsectiv, 17, in fata lui Giancarlo Fisichella. Ultimele doua pozitii ale clasamentului au fost monopolizate de pilotii Scuderiei Toro Rosso, Sebastien Bourdais si Sebastien Buemi.

Cel mai notabil incident al primei sesiuni a fost consemnat dupa ce Felipe Massa a iesit in decor in primul viraj, dislocand o parte dintre bordurile de pe circuit. Sesiunea a fost intrerupta pentru putin timp, insa mai multe iesiri in decor au fost semnalate si in cazul altor piloti, precum Glock, Vettel sau Fisichella.

Clasamentul compelt al sesiunii este disponibil aici.

A doua sesiune de antrenamente libere de pe circuitul de la Istanbul Park va incepe la ora 14:00 (ora Romaniei).

Comentarii (6)

  • fast & furious:)
    in sfarsit,punctaj maxim:)
    0 0
  • diesel08
    felicitari ! si lol ! chiar acum ma gindeam ca "fast & furious" trebuie sa fie echipa ta =))
    0 0
  • rosberg da din nou lovitura in ultimul minut
    0 0
  • @michelle_b
    multumesc,nu prea ma joc eu aici, am o echipa pe care n-o schimb zile bune, dimineata insa mi-am propus sa incerc;)
    0 0
  • @diesel08
    Frumoasa si riscanta optiune cu Hamilton si McLaren. Bvo.
    0 0
  • @WestMclaren
    au mers foarte bine in antrenamentele ultimelor doua curse;),masina e destul de buna:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru