Istanbul, antrenamente 2: Kovalainen produce supriza

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 05.06.2009
Heikki Kovalainen a stabilit in mod surprinzator cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente libere de la Istanbul, devansandu-i pe Fernando Alonso si Robert Kubica.

Ultima sesiune de antrenamente libere de vineri de la Istanbul a produs cateva surprize in fruntea plutonului, dupa ce Heikki Kovalainen a obtinut la mustata prima pozitie in clasament.

Clasat doar pe locul 10 in cursul diminetii, pilotul echipei McLaren l-a devansat cu numai 0.006 secunde pe ocupantul celui de-al doilea loc, Fernando Alonso. Spaniolul a utilizat in aceasta dupa-amiaza si sistemul KERS, pentru ca Renault sa poata lua o decizie in privinta utilizarii tehnologiei in acest weekend.

O alta surpriza a fost consemnata de Robert Kubica, pilotul echipei BMW-Sauber reusind un excelent loc 3, contrar tuturor asteptarilor si a evolutiilor recente ale germanilor. La randul lor, cei de la Williams au avut o evolutie apreciata in Turcia, Kazuki Nakajima si Nico Rosberg ocupand la final locurile 4 si, respectiv, 7.

Sebastian Vettel a efectuat doar 4 tururi in cursul acestei dupa-amiazi ca urmare a unor probleme tehnice, insa chiar si in aceste conditii pilotilor echipei Red Bull Racing a obtinut locul 5, pozitionandu-se in fata lui Jarno Trulli.

La fel ca si dimineata, Brawn GP a facut teste pentru cursa de duminica, Rubens Barrichello si Jenson Button obtinand locurile 8 si, repsectiv, 12.

Mark Webber si Nelson Piquet Jr au incheiat topul primilor 10 piloti, in timp ce Ferrari nu a mai repetat performantele de dimineata. Astfel, Felipe Massa a terminat pe locul 11, in timp ce Kimi Raikkonen a stabilit doar al 15-lea timp al zilei. Pe langa Button, intre cei doi s-au intercalat si Lewis Hamilton si Timo Glock, McLaren avand astfel evolutii inconstante prin cei doi piloti ai sai.

Nick Heidfeld a ocupat locul 16, in timp ce Force India a reusit din nou sa treaca in fata celor de la Toro Rosso, demonstrand inca o data ca promovarea in Q2 de la Monaco nu a fost un simplu accident.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

Ultima sesiune de antrenamente libere de la Istanbul se va desfasura sambata cu incepere de la ora 11:00 (ora Romaniei).

Comentarii (3)

  • am si eu o problema
    cu punctajul cui as putea a ma adresez???
    ca eu am primit doar 8 puncte cand ar fi trebuit sa primesc mai multe puncte
    Va rog ajutor
    0 0
  • mircea
    @Damon2099
    9.1 Organizatorii F1 Champ Nu vor lua in considerare nicio plangere, contestatie sau dezaprobare afisata pe site. Comunicarea oficiala cu organizatorii se va face exclusiv prin e-mail, pe adresa f1champ@automarket.ro. Raspunsurile si hotararile organizatorilor sunt definitive si irevocabile.

    Multumesc.
    0 0
  • multumesc
    multumesc inca odata si scuze de deranj ..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru