Kobayashi: "În Australia voi pilota pentru poporul japonez"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.03.2011
Kamui Kobayashi este afectat de tragedia care a lovit Japonia după cutremur şi tsunami şi speră să obţină un rezultat bun pentru conaţionalii săi.

Cutremurul, tsunamiul şi ameninţarea radioactivă care s-au abătut asupra Japoniei în ultima săptămână au avut un impact major asupra lui Kamui Koabayshi.

Singurul japonez din Formula 1 şi-a vizitat tara imediat după testele de la Barcelona şi este îngrijorat de situaţia dificilă prin care trec conaţionalii săi, însă speră să le aducă o rază de speranţa printr-un rezultat pozitiv în Marele Premiu al Australiei.

"Sunt îngrijorat că întreaga ţara ar putea dispărea, este mult prea groznic. De la cutremur şi tsunami ştirile sunt tot mai rele pe zi ce trece, nu există niciun aspect pozitiv în acest moment. Simt că trebuie să fac ceva, vreeau să ajut, dar de fapt nu pot să fac nimic eu însumi. Cel puţin cred că tot ce pot face este să mă concentrez pe cursa de debut a sezonului de la Melbourne. Ce vreau cu adevărat să fac este să dau tot ce am mai bun pentru un rezultat bun, care poate va da puţină speranţa şi ştiri bune în Japonia", a declarat niponul într-un preview pentru Marele Premiu al Australiei.

Coechipierul său Sergio Perez aştepta cu nerăbdare debutul în Formula 1 şi admite că va avea multe lucruri de învăţat pe parcursul weekendului următor.

"Fără niciun dubiu şi eu sunt îngrijorat în legătură cu oamenii din Japonia şi le doresc numai bine.

Personal este un vis devenit realitate, pentru că am visat mulţi ani la primul meu Grand Pix în Formula 1 şi acum se va întâmpla. Sunt entuzismat şi aştept cu nerăbdare. Va fi un weekend pe parcursul căruia vă trebui să mă adaptez rapid la multe lucruri - la circuit, care este nou pentru mine, şi la toate aspectele unui weekend de cursa de la antrenamentele libere la calificări şi cursa", a precizat mexicanul.

Via | Sauber Motorsport

Comentarii (2)

  • ....
    pray for japan. come on kamui!
    19 1
  • ?
    Cursa din Japonia va mai avea loc anul asta?
    Dupa asemenea nenorociri le va mai arde japonezilor de distractie si spectacol la F1?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru