Kobayashi regretă că nu a terminat cursa pe locul şapte

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.05.2011
Kamui Kobayashi şi-a exprimat regretul că nu a terminat pe locul şapte cursa de la Istanbul, deşi a obţinut un punct după ce a plecat doar de pe locul 23.

Kamui Kobayashi a fost nevoit să plece de pe locul 23 al grilei de start ca urmare a unei probleme tehnice la sistemul de alimentare cu combustibil, survenită chiar în startul calificărilor.

Totuşi, pilotul echipei Sauber şi-a demonstrat încă o dată talentul în depăşiri şi a reuşit să termine cursa pe locul 10, parţial şi ca urmare a unei strategii cu numai trei opriri la boxe. Chiar dacă este mulţumit de performanţă obţinuta, japonezul a admis că speră să încheie etapa pe locul şapte, însă o problemă la unul dintre pneuri l-a determinat să piardă timp preţios.

"A fost foarte distractiv astăzi, m-am bucurat foarte mult de această cursă. Depăşirile au fost mult mai uşoare aici decât anul trecut în Ungaria. Înainte de cursă i-am promis lui Petter Sauber ca voi câştiga puncte. Acum este vorba de un singur punct pentru că am pierdut mult timp din cauza unei pene, după ce l-am atins pe Sebastien Buemi în timpul unei depăşiri. Altfel aş fi putut termina pe şapte şi aş fi câştigat mai multe puncte."

"Monopostul a fost grozav şi de asemenea echipa a avut o strategie foarte bună pentru mine, aşa că vreau să le mulţumesc pentru asta.

La final a trebuit să fiu atent şi să gestionez pneurile, pentru ca ultimul stint a fost foarte lung cu 20 de tururui, dar până la urmă am mers bine", a declarat el în cadrul unui comunicat de presă.

În urmă acestui rezultat, Kobayashi ocupa locul 10 în clasamentul general cu 8 puncte.

Via | Sauber

Comentarii (3)

  • Bravo..
    Un pilot de viitor. Imi place
    12 1
  • Oare pe cine va inlocui?
    Cred ca este o intrebare cat se poate de serioasa. Kobayashi este un pilot foarte bun, care cu siguranta va ajunge la una dintre echipele de top. Eu sper ca va ajunge la Mercedes GP, in locul lui Schumi, care cred ca se va retrage inainte de finalul sezonului...asa ca, cine stie. O alta varianta ar mai fi la Ferrari, in locul lui Massa. Voi ce spuneti?
    5 4
  • super pilot
    Kobayashi a demonstrat deja ca este un pilot foarte talentat. scoate puncte si delecteaza spectatorii cursa de cursa. asta intr-un monopost... modest, sa-i spunem. bravo Kobi!

    din pacate insa, F1 inseamna bani. marketing-ul aduce banii! daca nu va fi sustinut de companii importante din Japonia, va fi greu sa gaseasca un loc la o echipa de top. credeti ca Vodafone are vreun interes in Japonia? sau Marlboro? sau Ferrari? sau Mercedes? poate Red Bull, dar nu sunt asa sigur.

    as vrea sa nu fie adevarat, dar credeti ca Ferrari si-ar fi permis sa ii dea lui Alonso salariul pe care il are acum daca nu ar fi stiut ca vine cu banca Santander in brate? credeti ca Mercedes ar putea sa isi continue planul de intinerire a clientelei (preponderent europene) cu un pilot japonez? cu Nico sigur poate.

    oricum, eu ii doresc lui Kobi sa ajunga intr-o echipa puternica in 2012, in pofida "dezavantajelor" prezentate anterior. si sa avem un campionat de F1 cu adevarat mondial. parca e mai interesant cand se bat pentru victorie piloti reprezentand continente diferite.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru