Kobayashi vrea pe podium, Sauber speră la victorie

de Daniel Popescu
Duminica, 02.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kamui Kobayashi şi-a stabilit ca obiectiv să termine cursa de la Spa pe podium după ce a ocupat locul doi în calificări, însă Sauber aşteaptă prima victorie după patru ani.

Esential 2 este cea mai buna clasare a celor de la Sauber intr-o cursa din 2012 (Sergio Perez, Malaysia)
2008 este anul in care Sauber a obtinut singura victorie in Formula 1 (Robert Kubica, Canada)
Kamui Kobayashi a obţinut sâmbătă cel mai bun rezultat în calificări din carieră, urmând să plece de pe locul doi în Marele Premiu al Belgiei, din spatele lui Jenson Button. Performanţa japonezului a luat prin surprindere Formula 1 în contextul în care japonezul nu mai reuşise să se poziţioneze în primii 10 de la Marele Premiu al Europei, însă pilotul rămâne cu picioarele pe pământ şi îşi propune doar o clasare pe podium în cursa de duminică.

"În mod obişnuit ne chinuim în calificări, iar cursele nu reprezintă o îngrijorare, dar aceasta este zona unde voiam să îmbunătăţim. Acesta este circuitul nostru preferat, dar nu ne aşteptam la locul doi.

Întotdeauna mă concentrez pe cursă, nu pe calificări, aşa că este un punct bun de plecare şi vreau să mă concentrez şi mai mult pentru duminică. Dacă putem termina pe podium este un lucru bun", a declarat el la conferinţa de presă.

Dacă putem termina pe podium este un lucru bun.

Kamui Kobayashi
Pilot Sauber
Nu de aceeaşi părere este şi Monisha Kaltenborn, CEO-ul Sauber, care vede în Kobayashi un potenţial învingător, chiar dacă situaţia este una complet inedită pentru echipă. "De pe această poziţie totul devine realist, inclusiv să termini primul. Dar asta depinde de mulţi factori pe care nu-i putem controla. Cu siguranţă vom încerca să obţinem tot ce este mai bun. Rezultatul ne pune într-o situaţie foarte diferită, în care nu mai trebuie să-ţi faci loc prin pluton aşa cum faci când pleci de pe 15. Dacă începi în frunte poţi cu adevărat să utilizezi potenţialul monopostului", a precizat ea.

Anterior, cel mai bun rezultat al lui Kobayashi în calificări a fost un loc patru în China.

Sauber are în palmares o victorie obţinută de Robert Kubica în Marele Premiu al Canadei din 2008 pe vremea când concura sub numele BMW-Sauber.

Via Sauber

Comentarii (2)

  • sa castige japonezul-este ok
    0 1
  • Daca trece cu bine de primul tur, are o sansa.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru