Kovalainen, penalizat cu 5 poziţii pe grilă în Malaezia

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 18.03.2012
Heikki Kovalainen va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Malaeziei pentru că nu a respectat regulamentul Safety Car-ului.

Heikki Kovalainen a abandonat în turul 42 al Marelui Premiu al Australiei, însă a primit o nouă veste proastă din partea comisarilor la scurt timp după încheierea cursei.

Pilotul echipei Caterham va fi penalizat cu cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Malaeziei, care va avea loc peste numai o săptămână pe circuitul de la Sepang.

Finlandezul a primit sancţiunea pentru că a depăşit doi piloţi înainte de a trece de prima linie a Safety Car-ului marcată pe pistă în momentul în care maşina de siguranţă revenea în paddock după defecţiunea tehnică înregistrată de coechipierul său, Vitaly Petrov.

Penalizarea nu va avea însă efecte majore asupra rezultatelor din calificările de la Sepang, întrucât Caterham nu deţine un monopost suficient de puternic pentru a ajunge în Q2, urmând să plece cel mai probabil de pe ultima poziţie a grilei de start.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • mobius
    un pericol
    Am fostaproape convins ca si Maldonado va primi o penalizare pentru scoaterea di cursa a lui Grosjean. Dupa parerea mea nu a fost deloc un incident normal de cursa si in plus Maldonado nu este la prima, sa-i spun bland, gafa de acest gen.
    7 1
  • @
    la incidentul grosjean-maldonado mai degraba a fost greseala lui grosjean ca nu sa retras...maldonado era pe interior cu toata masina asa ca grosjean era pe afara....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru