Kubica a fost informat despre gravitatea rănilor suferite în accident

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.02.2011
Robert Kubica a fost informat de managerul său despre gravitatea rănilor suferite, însă polonezul ar putea fi supus unei noi operaţii la cot şi umăr.

Daniel Morelli, managerul lui Robert Kubica, şi Igor Rossello, doctorul care l-a operat pe pilotul echipei Renault, au susţinut în această dimineaţă o conferinţă de presă în care au oferit noi amănunte despre starea de sănătate a polonezului.

Astfel, Morelli a dezvăluit că, după finalizarea operaţiei de şapte ore de duminică seara, l-a informat pe Kubica despre natura rănilor pe care le-a suferit, iar polonezul a recepţionat acest mesaj.

"Am vorbit în sfârşit cu el şi Robert a arătat că înţelege totul perfect. Activitatea sa cerebrală este intactă şi suntem extrem de uşuraţi. Asta ne dă speranţe bune. Evident, are multe dureri la picior şi mâna şi va avea nevoie de timp", a declarat Morelli pentru publicaţia italiană IVG.

În această dimineaţă, polonezul a fost trezit din comă indusă şi a vorbit cu părinţii şi prietena sa şi, de asemenea, a fost capabil să-şi mişte degetele. După ce a fost consultat de doctorul Rossello, polonezul a primit sedative cu ajutorul cărora vă dormi pentru cel puţin 24 de ore, cu scopul de a evita stresul fizic şi psihic cauzat de accident.

Doctorul este mulţumit de modul în care Kubica a trecut de noaptea trecută, însă susţine că un verdict privind mâna sa dreaptă vă putea fi dat numai peste câteva zile.

"Noaptea a fost foarte liniştită, iar pacientul este stabil. Mâna pare să răspundă bine la stimuli, iar vascularizarea pare reactivată. Este prea devreme să spunem dacă operaţia a decurs bine şi, aşa cum am spus şi ieri, vom avea nevoie de cinci-şase zile pentru a înţelege dacă furnizarea de sânge prin braţ este în regulă şi mult mai mult timp pentru a evalua funcţionalitatea acesteia. A fost o operaţiune dificilă, dar rezultatul final este extrem de satisfăcător", a precizat doctorul.

Cu toate acestea, situaţia pilotului rămâne în continuare dificilă. Potrivit site-ului oficial al echipei sale, doctorii urmează să decidă dacă Kubica va avea nevoie de o nouă operaţie pentru fracturile de la cot şi umăr. Totuşi, această operaţie nu va avea loc în următoarele zile, pentru a-i permite pilotului să se odihnească.

Via | IVG | Renault

Comentarii (7)

  • Doamne ajuta sa se termine cu bine!
    17 0
  • Medicina și știința să-l ajute
    intervenția divină a fost în timpul accidentului, un "înger" a avut grijă de Kubica... dar acum este rândul științei să salveze ceea ce se poate salva.
    8 1
  • Si totusi...
    http://eurosport.yahoo.com/07022011/58/kubica-return-months.html

    o fi adevarat ?
    6 0
  • ayrton4ever
    coman_norbert...din pacate nu..
    Daca intr-adevar un inger ar fi avur grija de el...nu ar fi ajuns in halul asta saracul....ci ar fi terminat raliul cu bine...asa ca ...
    4 0
  • Dumnezu sa il ajute!
    0 0
  • audist
    @ayrton4ever
    Imi pare rau sa iti spun dar un inger a fost langa el. A fost un avertisment poate. Daca nu era un inger era mort. :) Sau cu bratul amputat direct.

    Dumnezeu sa ii dea sanatate.
    0 1
  • ayrton4ever
    Avertisment?
    Ciudat mod de a avertiza pe cineva...are forta divina...D-zeu..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru