Kubica a primit două oferte pentru sezonul 2019: pilot titular la Williams sau pilot de dezvoltare la Ferrari

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a primit o ofertă concretă pentru a concura pentru Williams în sezonul 2019, însă analizează și opțiunea unui contract pe termen lung cu Ferrari ca pilot de dezvoltare.

Presa internațională a relatat recent că Robert Kubica ar putea deveni pilot de dezvoltare pentru Ferrari în sezonul următor, post în care ar avea rolul de a îmbunătăți monopostul în simulator.

Între timp, polonezul a primit inclusiv o ofertă pentru a concura pentru Williams în 2019 ca pilot titular. Fără să nominalizeze concret opțiunile, Kubica a lăsat să se înțeleagă că trebuie să aleagă între un parteneriat pe termen scurt cu Williams și o colaborare pe termen lung cu Ferrari.

"Poate că dorința de a concura în Formula 1 este mai mare decât dorința unui proiect pe termen lung. Când spun că vreau să iau o decizie mă gândesc și ce vreau să fac în viitor. Cu siguranță nu mă gândesc doar la trei luni sau un an. Dar decizia finală îmi aparține", a declarat el.

În plus, Kubica susține că decizia finală va fi luată în scurt timp, cel mai probabil că urmare a faptului că Williams i-a impus un termen limită pentru un răspuns. Astfel, un anunț oficial despre planurile sale ar putea fi anunțat chiar în cursul acestei săptămâni.

"Cred că suntem foarte aproape de o decizie.

Din punctul meu de vedere ajungem acolo și am un termen limită care expiră foarte curând, cel puțin în capul meu. Se va întâmpla în câteva zile, voi decide ce voi face și care este cea mai bună direcție pentru mine", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • SIMPLE MINDS
    Personal, asteptam din partea lui Kubica sa afirme din secunda doi ca de-abia asteapta luna martie a anului viitor cu obiectivul clar de a ajunge pe podium la Melbourne ,recunoscuta fiind darzenia poporului din care face parte si totodata mizand pe talentul indubitabil pe care-l poseda.

    Dezamagit fiind de atitudinea sovaielnica a lui Robert, parca-s indrazni sa afirm ca viitorul sau in aceasta competitie chiar merita sa fie legat numai de simulator.
    12 8
  • Hai sa vedem cum stau lucrurile: in primul rand, Kubica are o varsta si o stare fizica care nu-i permite sa mai termine un grand prix. In al doilea rand, Williams n-are in acest moment si nu cred ca va avea nici sezonul viitor, o masina competitiva. In al treilea rand, de ce sa accepte acum postul de pilot titular daca ei nu i l-au oferit la inceput de 2018?
    19 3
  • Cei de la Williams mai bine i-ar oferi postul lui Ocon. Este unul dintre cei mai buni si talentati piloti din noua generatie, si ar fi pacat sa ramana fara o echipa in sezonul urmator.
    Poate ca cei de la Mercedes o sa aiba si ei un cuvant de spus, atata timp cat, ei ofera motorul pt Williams, iar si Ocon este un pilot sustinut de Mercedes.
    10 2
  • Sa il refuzi pe Ocon pentru Kubica... cea mai mare prostie.
    Kubica nu a mai concurat in F1 de o gramada de ani. Nici tanar nu mai e. Si nici nu stim daca isi mai poate folosi talentul. Nici nu e adaptat la toata tehnologia din prezent sau la stilul de pilotaj din prezent.
    Nu vad niciun motiv pentru care l-ai alege pe Kubica in locul lui Ocon. O aduce multi bani polonezul? Dar cine il mai sponsorizeaza?
    Ar fi util daca americanii ar introduce transferurile de piloti. Asa echipele mici pot creste piloti tineri si pe urma sa-i dea la o alta echipa in schimbul unei sume de bani. Altfel echipele mici ii vor alege pe aia care vin cu mai multi bani de acasa.
    5 2
  • Nici Kimi nu mai este tanar, despre ce vorbim? Vorbind strict de varsta.
    4 5
  • @Yaz, ca să înțelegi ce a vrut 91Schumi06 să spună și să-ți demonstrez că are dreptate compară un sportiv ce-n ultimii 10 ani numai sport a făcut cu un politician care în ultimii 10 ani numai în fotoliu sau la volanul unei "limuzine" a stat. Deci nu putem compara nivelul de sportivitate a lui Kimi cu cel a lu' kubica
    11 3
  • Un pilot inseamna si in ziua de azi mult mai mult decat ce face intre start si finish. Ocon a fost refuzat de mai multe echipe, o fi stiind ei de ce. Mai ami munca in simulator, mai ai munca de imagine cu sponsorii, etc. Riccardo spunea la un moment dat ca in saptamana dinaintea nu stiu carei curse a avut zile la rand 10 ore pe zi de lucru de imagine, si va trebui sa le reduca. Mai este si munca de echipa, integrarea in aceasta, feedback etc.
    Cand alegi un pilot alegi un pachet, iar Ocon nu este cel mai potrivit din pdvd al mai multor echipe.
    Kubica in schimb este carismatic, are experienta, pe pista este al naibii de rapid, si se pare ca se pricepe la dezvoltarea monopostului. Marele lui dezavantaj este varsta. Mobilitatea mainii cred ca a fost solutionata, altfel nu era in postura de a fi candidat la titulatura in F1.
    In conditiile in care in 2021 incepe iar o complet noua era, mi-as dor in 2019 sa il vad pe Kubica pe pista.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru