Kubica a refuzat un test de Formula 1 pentru că nu poate reveni în competiţie

de Daniel Popescu
Vineri, 14.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a dezvăluit că a refuzat să efectueze un test în Formula 1 pe parcursul anului trecut pentru că oricum nu putea reveni în competiţie.

Esential 2011 este anul in care Robert Kubica a suferit accidentul din raliuri care l-a indepartat de Formula 1
2013 este anul in care Robert Kubica a castigat titlul in WRC2
Robert Kubica a afirmat în mai multe rânduri că lipsa de mobilitate a braţului după accidentul suferit în raliuri în 2011 îl împiedică să revină în Formula 1.

Pe parcursul anului trecut, el a utilizat totuşi simulatorul celor de la Mercedes, iar acum a dezvăluit că a avut oportunitatea să efectueze un test pe circuit cu un monopost de Formula 1. Polonezul a refuzat însă această oportunitate din cauza faptului că nu ar fi avut nicio şansă să revină în Formula 1.

"Anul trecut a existat un plan pentru mine să fac un test de Formula 1 şi eram destul de confortabil că pot face asta. Dar întrebarea mea a fost ce urmează? Pasul următor nu este posibil din cauza limitărilor mele.

Aşa că nu am făcut testul pentru că am vrut să mă protejez. Exista un risc prea mare să mă bucur şi apoi... ar fi fost ca şi cum m-aş fi tăiat singur cu un cuţit în piept", a declarat el.

Kubica a câştigat titlul la clasa WRC2 a Campionatului Mondial de raliuri în 2013 şi a concurat la clasa principală în acest an, însă admite că există din ce în ce mai puţine şanse să ajungă în ipostaza de a reveni în Formula 1.

"Ar fi în regulă dacă nu aş mai concura niciodată la nivel competitiv un monopost de F1. Ar fi mai bine să pot, dar ştiu că timpul curge în defavoarea mea. Când nu poţi să ai ceva, faci ceea ce poţi. Când nu poţi avea friptură, fie mănânci ouă, fie nu mănânci. Aşa că până la urma mănânci ouă şi te bucuri de asta", a adăugat el.

▶ Robert Kubica - de la ratarea carierei în Formula 1 la campion în raliuri în mai puţin de trei ani

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru