Kubica admite că nu poate încă să piloteze monoposturi de Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 16.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a admis că nu este încă pregătit să concureze la volanul unui monopost de Formula 1 din cauza mobilităţii reduse a braţului drept.

În acest moment am mari limitări în mişcarea braţului, ceea ce nu-mi permite să testez monoposturi de curse.

Robert Kubica
Fost pilot de Formula 1
Robert Kubica participă la sfârşitul acestei săptămâni la Rally di Como din Italia cu un Citroen C4 WRC ca parte a procesului de recuperare după accidentul suferit în raliuri în luna februarie a anului trecut.

Chiar dacă a obţinut câteva rezultate notabile în raliuri în ultima perioadă, printre care şi o victorie, polonezul admite că nu este încă apt să piloteze un monopost de Formula 1 din cauza lipsei de mobilitate a braţului drept.

"Am câteva limitări, dar în ultima perioadă am pilotat pe circuit maşini de performanţă care nu cred că creează limitări majore. În acest moment am mari limitări în mişcarea braţului, ceea ce nu-mi permite să testez monoposturi de curse şi din păcate în acest moment nu pot face nimic. Acesta este motivul pentru care pilotez maşini de raliuri sau maşini cu plafon pe circuit", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Urmareste Automarket
În plus, Kubica a admis că ar avea probleme să revină pe grila de start a Formulei 1 chiar dacă va fi apt din punct de vedere medical.
Motivul este reprezentat de faptul că au trecut deja aproape doi ani de când a concurat ultima oară în Formula 1, iar în această perioadă de timp nu a păstrat contactul cu echipele din competiţie.

"A trecut mult timp de când am încetat să pilotez în Formula 1, motiv pentru care contactele mele sunt foarte limitate. În tot acest timp m-am concentrat să revin în cea mai bună condiţie din punct de vedere al sănătăţii", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (1)

  • Are 27 de ani si cel putin inca un an mai sta pe "tusa",daca nu chiar doi.Dupa ce isi revine(daca isi revine suficient cat sa poata pilota un monopost de F1)probabil se va confrunta cu problema gasirii unei echipe pentru care sa piloteze,pentru ca va avea aproape 30 de ani si n-a mai pilotat in F1 de ani de zile.Eu unul nu-mi mai fac sperante.Pacat de el!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru