Kubica va concura cu Citroen C4 WRC în două raliuri din luna noiembrie

de Daniel Popescu
Luni, 05.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a anunţat luni că Robert Kubica va concura în această lună în Italia şi Franta în două raliuri la volanul unui Citroen C4 WRC.

Robert Kubica îşi continuă imperturbabil programul de revenire în lumea sporturilor cu motor şi şi-a programat deja participarea în alte două raliuri pe parcursul lunii noiembrie.

După ce a concurat în mai multe raliuri în Italia cu un Subaru Impreza S12 WRC cu care a reuşit chiar să câştige Raliul Ronde Gomitolo di Lana, polonezul a reuşit să ajungă la un acord cu Citroen, care îi va oferi pe mână un Citroen C4 WRC, similar cu cel pe care constructorul francez l-a folosit în Campionatul Mondial de Raliuri în perioada 2007-2010.

Primul eveniment este Raliul di Como din Italia care va avea loc în perioada 15-17 noiembrie, iar fostul pilot al echipei Renault este entuziasmat de oportunitatea pe care o va avea.

"Abia aştept să pilotez o maşină atât de rapidă şi de succes precum C4 WRC. După ce am efectuat o sesiune de teste pentru a mă obişnui cu maşina, participarea în Raliul di Como va fi o oportunitate pentru a înţelege maşina şi pentru a învăţa mai mult despre cum se pilotează în condiţii de cursă", a declarat el.

Urmareste Automarket
La numai o săptămână distanţă, în weekendul 23-25 noiembrie, Kubica va lua startul în Rallye du Var, ultima etapă a Campionatului Francez de Raliuri.
El a mai concurat pe acest traseu de două ori, motiv pentru care aşteptările sale sunt mai ridicate.

"Obiectivul va fi diferit în Rallye du Var. Aceasta va fi a treia participare aici, aşa că este un raliu în care sunt deja familiar şi unde mă simt confortabil. În primul rând vreau să parcurg cât mai mulţi kilometri, însă vreau să-mi îmbunătăţesc şi performanţele în această categorie", a mai precizat el.

Via Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru