Kubica vrea să concureze un sezon complet în 2013

de Daniel Popescu
Joi, 04.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a dezvăluit că intenţionează să participe la un sezon complet în sezonul 2013 al sporturilor cu motor, însă nu a decis încă dacă va activa în raliuri sau pe circuit.

Este prematur să vorbim acum despre F1, practic încep de la zero după accidentul de acum un an şi jumătate.

Robert Kubica
Pilot Renault
Robert Kubica este foarte aproape să-şi definitiveze planurile pentru sezonul 2013. Impulsionat de o nouă victorie obţinută într-un raliu local din Italia, polonezul a decis să concureze anul viitor într-o competiţie cu un program complet.

Cu toate acestea, fostul pilot al echipelor BMW-Sauber şi Renault a admis că nu a decis încă în ce competiţie va concura şi nici măcar dacă este vorba despre raliuri sau despre competiţii pe circuit.

"Calea spre recuperarea braţului drept este încă solicitantă, dar este bine pentru mine să concurez în raliuri. Este un fel de reabilitare activă care mă ajută mental şi îmi dă moral, iar victoriile sunt un medicament bun. Vreau să continui gradual, pas cu pas, pentru că nu ştiu când voi putea să mă recuperez complet."

"Dacă mă gândesc la viitor, îl văd 70% pe circuit şi 30% în raliuri.

Între timp, mă gândesc să concurez un campionat întreg la cel mai înalt nivel posibil în 2013, pentru ca totul să fie în regulă în 2014. Este prematur să vorbim acum despre F1, practic încep de la zero după accidentul de acum un an şi jumătate", a declarat el pentru publicaţia italiană Autosprint.

Pe de altă parte, Kubica a dezaluit că va renunţa la maşina Subaru pe care a utilizat-o în ultimele trei raliuri în favoarea unui model mai nou. El şi-a programat deja participarea în alte două raliuri, urmând să rămână în Italia pentru Rally di Como înainte de a pleca spre Franta pentru Rally du Var.

"Raliurile sunt utile pentru a gestiona tensiunea şi adrenalina, pe când pe circuit concentrarea este mult mai importantă. De aceea, voi alterna cele două ramuri sportive şi plănuiesc o serie de teste pe circuit cu maşini cu cockpit închis", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru