Kubica a suferit un accident în Raliul San Martino di Castrozza

de Daniel Popescu
Vineri, 14.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a suferit un accident uşor în Raliul San Martino di Castrozza din Italia la a doua prezenţă oficială în sporturile cu motor după revenirea în activitate.

Sunt convins că dacă pilotez din nou voi avea motivarea necesară pentru a grăbi recuperarea.

Robert Kubica
Pilot de Formula 1
Robert Kubica participă la sfârşitul acestei săptămâni la Raliul San Martino di Castrozza, la numai o săptămână după ce a câştigat Raliul Ronde Gomitolo di Lana la prima revenire oficială în sporturile cu motor după accidentul suferit în luna februarie a anului trecut.

De data aceasta, polonezul a început weekendul cu un accident uşor suferit în antrenamente după ce a pierdut controlul volanului şi a ieşit în decor. Până în prezent nu există informaţii dacă fostul pilot de Formula 1 a suferit răni, însă există şanse mari ca acesta să fi scăpat nevătămat, întrucât maşina Subaru Impreza S12 WRC la volanul căreia s-a aflat nu a suferit daune majore.

Chiar dacă a revenit în sporturile cu motor, Kubica are în continuare probleme la mâna dreaptă, în special în zona cotului, care nu este foarte flexibil.

De altfel, el a fost nevoit să adapteze maşina şi să mute treptele de viteze de pe partea dreaptă a volanului pe partea stângă, tocmai pentru că nu le putea utiliza cu braţul drept.

"Am ales maşina după ce am luat în calcul nevoile pe care le aveam în acel moment. Este uşor să modifici anumite componente pe Subaru, cum ar fi treptele de viteze, pe care le-am mutat în partea stângă. Am făcut şi alte modificări mici, dar importante", a declarat el înainte de raliul de la sfârşitul acestei săptămâni.

Kubica nu se mulţumeşte însă să concureze în raliuri şi îşi propune să revină pe circuit cât mai curând, principala ţintă fiind o cursă de turisme.

"Plănuiesc să testez pe circuit, poate o maşină GT. Depinde de posibilităţi. Sunt convins că dacă pilotez din nou voi avea motivarea necesară pentru a grăbi recuperarea. De asemenea, mă ajută să-mi recapăt mobilitatea astfel încât corpul meu să se adapteze la nevoile unui pilot, compensând mişcările pe care nu le pot face în acest moment", a mai precizat el. 

Comentarii (6)

  • Tinand cont de ce-a facut, ce-a patit, din ce-a scapat si ce continua sa faca eu pe asta il vad ca pe unul ce se drogheaza punandu-si viata in pericol. Nu e in firea lui si ma intreb unde or fi ai lui? Chiar nu-i intereseaza, nu le pasa de el?
    11 14
  • @Speed Tu de ce te duci in fiecare zi la serviciu?
    2 1
  • speed problema lui Robert este alta:el a muncit foarte mult sa ajunga la acest nivel si acum nu vrea nici decum sa renunte la ce a muncit din greu...in Polonia sportului cu motor nu i se prea trage atentia,si din aceasta cauza el nu a avut sprijin din partea tarii sale fiind nevoit sa se descurce singur prin propriile puteri si din aceasta cauza el nu vrea sa renunte la sportul cu motor tinind cont la ce performante a avut in Formula 1.competitie la care spera(speram si noi) sa se intoarca curind
    9 4
  • @andrei_11, la randu-mi sper sa se intoarca, dar in formula1 nu acolo unde riscurile sunt de cel putin 2 ori mai mari ca-n F1. In F1 se iau masuri de siguranta atat la monopost cat si pe circuit sau marginile circuitului, masuri care de nu se luau (si se iau de ani buni)pe Schumacher acum poate l-am fi vazut intr-un scaun cu rotile fara picioare din cauza accidentului cand a intrat cu 200km/h in zidul acela format din roti de cauciuc. Pe cand in raliu masurile de siguranta luate sunt casca si cateva tevi bagate in masina astfel incat la rasturnare sa nu pateasca pilotul ceva dar uite cat de benefice sunt acele masuri de siguranta din raliu: Robert era sa-si piarda bratul.
    3 0
  • si kimi avea accidente dese in raliuri. Kubica e la al doilea doar. Numai hazardul a facut ca in acel accident sa intre glisiera in habitaclu asa cum a intrat. Acum se pune problema daca este refacut destul ca sa nu o pateasca mai rau.
    1 0
  • @BP, ce bine ar fi daca mi-as gasi un servici fiind licentiat in drept cu 9.90. Din pacate... cum le spuneam unora iti zic si tie: tot mai mult incepe sa-mi para/ ca astazi in asta tzara/ multe principii nu-s adevarate/ precum "cine are carte are parte"/ de nu stii sa conjugi vb.-ul "a fi"/ si un primar poti deveni/ caci, de! citez: "unii pot avea esecuri/ altii pot avea succesuri...".
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru