Numărul accidentelor în care au fost implicate trotinete electrice a crescut de 20 de ori față de acum 4 ani

de Tiberiu Safta
Marti, 06.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Datele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) arată că numărul accidentelor în care au fost implicate trotinete electrice este de 20 de ori mai mare decât în 2018. De atunci și până în prezent, s-au produs 198 de accidente grave în România, în care au fost implicate trotinete electrice.

În ultimii ani, trotineta electrică a devenit un mijloc de transport des întâlnit pe străzile din România, în special pe străzile Bucureștiului. Din ce în ce mai mulți oameni folosesc aceste trotinete electrice, care pot fi accesate prin simpla scanare a unui cod QR.

Cu toate acestea, creșterea numărului de trotinete electrice a dus și la un număr mai mare de accidente, multe dintre ele grave. Potrivit celor mai noi date ale Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, numărul accidentelor în care au fost implicate trotinete electrice a crescut de 20 de ori față de acum 4 ani.

Datele relevă că, din 2018 până în prezent, s-au produs 198 de accidente grave în care au fost implicate aceste vehicule. Peste 200 de oameni au fost răniți grav, 12 au fost răniți ușor, iar 13 oameni și-au pierdut viața, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române.

Cele mai multe dintre aceste accidente s-au produs din vina celor care folosesc trotinetele.

Asta din cauză că nu sunt respectate regulile de circulație, iar vitezele nu sunt adaptate corespunzător la condițiile de drum.

Mai mult, este foarte probabil ca numărul accidentelor în care sunt implicate trotinete electrice să fie mult mai mare. Asta pentru că datele raportate de Inspectoratul General al Poliției Române provin de la accidente soldate cu victime. Cele care sunt soldate doar cu pagube materiale nu sunt incluse în statistică.

Începând de anul viitor, proprietarii de trotinete electrice vor fi obligați să aibă asigurare.

via Economica

Comentarii (5)

  • Dacă creste numărul de utilizatori este ceva normal. Din nou se prezintă doar partea care se vrea pentru a susține drama.
    Nu spun ca nu sunt probleme cu disciplina, infrastructura șamd, dar ma aștept sa se prezinte obiectiv si complet. Accidente VS utilizatori, km parcurși etc…. Altfel pare manipulare de dragul dramei.
    11 2
  • Mircea Badea
    sa nu mai aiba voie pe strada daca nu au banda speciala. pe trotuar cu ele..
    3 4
  • Seriff
    Pai e vina Politiei, ii lasa sa circule fara lumini, fara vesta, fara nimic, sunt conduse de minori care habar-nau pic de legislatie, eu nu inteleg chestia asta, cum e posibil sa ai voie sa mergi pe drum public cu orice mijloc de transport daca tu ai 12 ani si habar-nai pic de legislatie.
    Dar na la noi gaborii stiu doar sa stea cu radarul in boscheti si sa iti dea tie amenda ca in loc de 50 ai 62.
    7 0
  • @sheriff
    si in uk e la fel, merg cate 2 pe tablie, unde au banda pe trotuar prefera sa ramana pe sosea etc..cred ca cineva de sus vrea sa amplifice darwinismul..
    0 0
  • Seriff
    Da, dar nu e ok, aseara la 23:00 treceau 2 minori pe la vreo 12 ani asa pe trotinete cu ceva viteza fara lumini, fara casca, fara vesta, direct pe strada, acolo e o intersectie, daca venea o masina cum ii vedea? Cum e posibil sa aibe voie sa circule asa pe sosea? Nu inteleg?
    Politia ce face? Asteapta pensia??
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru