Unicul Ferrari 250 Breadvan din lume, avariat la Le Mans. Mașina era estimată la 30 milioane de dolari

de Bogdan Mirică
Sambata, 09.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unde dintre șicanele celebre ale circuitului de la Le Mans a mai făcut o victimă. Este vorba despre un exemplar Ferrari 250 SWB Breadvan, evaluat la 30 de milioane de dolari. Din fericire, pilotul a scăpat teafăr.

Circuitul de la Le Mans a cerut multe tributuri de-a lungul timpului. Ultimul este destul de costisitor, dar, din fericire, nu au existat victime. Este vorba despre accidentul destul de serios al unicului exemplar Ferrari 250 SWB Breadvan, o mașină foarte rară, evaluată la aproximativ 30 de milioane de dolari.

Povestea acestui Ferrari începe în urmă cu 60 de ani, tot pe circuitul de la Le Mans, acolo unde concura pentru prima dată. Deci, deși vorbim despre un exemplar cu un pedigree impresionant, proprietarul a continuat să folosească mașina în scopul pentru care a fost creată.

CUM S-A NĂSCUT FERRARI 250 SWB BREADVAN

Însăși povestea nașterii sale este una fascinantă. Pentru că nu a putut să intre în posesia unui 250 GTO din cauza unei disensiuni pe care o avea cu marele Enzo Ferrari, contele Giovanni Volpi l-a angajat, în 1962, pe inginerul Giotto Bizzarrini să modifice un 250 GT SWB. Obiectivul era să dezvolte o mașină care să poată concura cu 250 GTO.

A rezultat un Ferrari cu aspect de shooting break, pe care presa franceză l-a botezat "La Camionnette", iar britanicii i-au spus "Breadvan".

În traducere simplă, „camioneta” sau „mașina de pâine”.

AL DOILEA ACCIDENT PENTRU FERRARI 250 SWB BREADVAN

Nu este primul accident în care „mașina de pâine” a fost implicată. S-a mai întâmplat o dată în anul 2015, când Ferrari 250 SWB Breadvan, evaluată pe atunci la „numai” 23 de milioane de dolari, a intrat în coliziune cu un „modest” Shelby Dayton Cobra Coupe, estimat și el la 7.5 milioane de dolari. Pe atunci, însă, modelul italian s-a ales doar cu un far lipsă și cu un spoiler îndoit.

De data aceasta, daunele se anunță serioase, ele urmând a fi evaluate de Ferrari pentru un deviz care se va dovedi, cel mai probabil, astronomic. Însă, proprietarul va face orice pentru a readuce strălucirea unui Ferrari unic în lume.

De altfel, mașina este atât de celebră, încât în 2021, o firmă olandeză a lansat o replică modernă a „mașinii de pâine”.

Puteți citi aici mai multe detalii.

Comentarii (1)

  • Ahhh.... ce bine. Mai scăpăm de poluare
    10 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru