Kubica ar putea deveni liber de contract

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.12.2009
Robert Kubica ar putea deveni liber de contract in cazul in care Renault va vinde echipa de Formula 1, ceea ce ar putea trezi interesul rivalilor de la Mercedes GP.

Robert Kubica a semnat recent un contract cu Renault F1 Team valabil incepand din sezonul 2010, insa viitorul polonezului in Formula 1 a devenit incert in urma speculatiilor potrivit carora constructorul francez va vinde echipa de Formula 1 companiei Prodrive.

Intr-o astfel de situatie, nu este exclus ca polonezul sa devina liber de contract, intrucat Prodrive ar concura in Formula 1 cu o alta identitate comparativ cu Renault. In ciuda faptului ca ne aflam deja in luna decembrie, Kubica ar avea sansa de a concura pentru o echipa competitiva in sezonul urmator, intrucat numai Nico Rosberg a fost confirmat la Mercedes GP pentru 2010.

De altfel, incertitudinile care planeaza asupra echipei Renault ar putea explica si intarzierea cu care Mercedes GP finalizeaza linia de piloti pentru anul viitor, cu atat mai mult cu cat Kubica este practic singura alternativa viabila pentru o echipa cu pretentii la titlul mondial.

Intrucat Kimi Raikkonen a confirmat oficial ca va concura in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) in sezonul urmator, Nick Heidfeld este singurul pilot experimentat disponibil in acest moment pe piata transferurilor.

Totusi, germanul ar putea fi tentat sa ramana alaturi de Peter sauber, dupa ce echipa elvetianului a fost confirmata pe grila de start a sezonului 2010.

In cazul in care variantele Kubica si Heidfeld nu se vor concretiza, Mercedes GP se va afla in situatia ingrata de a gasi un coechipier pe masura talentului de care dispune Rosberg.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru