Kubica ar putea reveni la Renault în timpul sezonului viitor

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.11.2011
Renault analizează posibilitatea de a începe sezonul 2012 cu un coechipier de rezervă pentru Vitaly Petrov care să-i facă loc ulterior lui Robert Kubica, potrivit publicaţiei Autosport.

Perioada de reabilitare a lui Robert Kubica după gravul accident din raliuri suferit în luna februarie se prelungeşte mai mult decât estimările iniţiale, motiv pentru care Renault caută alternative în perspectiva sezonului viitor.

Dacă iniţial singura variantă era nominalizarea unui coechipier pentru Vitaly Petrov pentru tot restul sezonului, echipa anglo-franceză intenţionează să aducă un pilot care să concureze pentru Renault doar în primele curse ale sezonului, până când polonezul va fi apt să revină în Marele Circ.

Strategia de compromis ar permite echipei să-l păstreze sub contract pe Kubica pe tot parcursul sezonului 2012 chiar dacă acesta nu va putea concura încă de la prima cursă din Australia.

Informaţiile au fost dezvăluite de publicaţia britanică Autosport, care susţine că cei doi piloţi vizaţi de Renault pentru postul de înlocuitor temporar al lui Kubica sunt Bruno Senna şi Romain Grosjean. Senna l-a înlocuit deja pe Nick Heidfeld la finalul acestui sezon, în timp ce Grosjean va fi evaluat în cadrul unor sesiuni de antrenamente din Abu Dhabi şi Brazilia.

Intenţiile celor de la Renault vin ca urmare a informaţiilor potrivit cărora Kubica are încă probleme de dexteritate la mâna dreaptă, element care a condus la amânarea primului test în simulator pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, chiar dacă piciorul drept s-a vindecat complet.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Of Kubica!
    Pacat de baiatul asta. Si-a cam pecetluit soarta cu accidentul asta stupid. Sper totusi sa revina la forma care l-a consacrat.
    4 0
  • Kubica
    Kubica nu v-a mai alerga in F1 din pacate.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru