Kubica: "Ferrari vor fi uitati repede"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.05.2009
Robert Kubica crede ca Scuderia Ferrari va fi uitata in scurt timp in cazul in care se va retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon.

Scuderia Ferrari este singura echipa care a luat startul in fiecare sezon al Formulei 1, iar absenta acesteia de pe grila de start ar putea avea un impact major asupra fanilor si a competitiei in general.

Cu toate acestea, Robert Kubica, pilotul echipei BMW-Sauber, sustine ca lumea ar uita rapid echipa italiana in cazul in care aceasta va alege sa paraseasca sportul.

"Nu a trecut prea mult timp de cand echipele nu erau mari constructori si companii auto. Companiile auto ofereau motoare, dar echipele erau conduse de persoane private", a declarat polonezul la Monaco.

"Daca nu va mai exista Ferrari sau vreun alt constructor, toata lumea va uita de ei foarte repede. Sigur, imaginea se va schimba. Imi aduc aminte cand s-a retras Michael Schumacher si toata lumea a spus ca F1 nu va mai fi la fel. Si cred ca intr-un timp foarte scurt, odata ce a inceput sezonul, nimeni nu s-a mai gandit ca Schumacher nu mai este pe pista, cursele au fost in continuare spectaculoase si frumoase, asa ca Formula 1 merge inainte".

Alaturi de alte patru echipe, Ferrari a amenintat ca se va retrage din Formula 1 la finalul acestui an in cazul in care FIA nu va modifica regulamentul tehnic.

O intalnire decisiva intre echipe si forul mondial va avea loc vineri la Monaco, incepand cu ora 17:00 (ora Romaniei).

Via | Reuters

Comentarii (11)

  • Esti nebun
    Te-a batut soarele in cap mai baiete , aveam impresia ca esti istet dar mi-am schimbat parerea . Iar facem comparatii inoportune.
    0 0
  • cred ca e ceva stricat
    ori tipu' nu isi da seama ce vorbeste, ori i s-au pus in gura cuvinte aiurea, ori a fost tradus textul gresit, ori se pare ca a devenit cam ingamfat...
    eu inclin spre ultima varianta (o fi fost cumva refuzat de ferraristi vreodata???)
    stiu foarte multe persoane care au declarat si declara in continuarea ca tocmai retragerea unuia sau altuia dintre sportivi (uneori si echipe) a fost motivul pentru care nu se mai uita la F1.
    Chiar am ras....
    0 0
  • lol
    deci daca e adevarat ce spune si nu sunt minciuni gazetaresti s-a dus si urma de simpatie care o aveam pt el.......JALNIC
    0 0
  • daca tacea . . .
    Kub s-a apucat prea repede de politica. Sa aiba grija ca "baietii" nu lasa treaba repede si, probabil, mai sunt si altii, mai tinerei, pe la 60 de ani. El nu a apucat acele vremuri. Ar trebui sa-si aminteasca si ca atunci se murea cam mult. Masurile de securitate nu s-au pus in aplicare numai ca a vrut Max. A trebuit sa fie si echipe puternice financiar (constructori) care sa le aplice.
    0 0
  • are dreptate
    Pe mine unul nu ma intereseaza cine concureaza. Ma intereseaza numai spectacolul. Ca pleaca Ferrari sau McLaren treaba lor si asa anul asta s-au facut de ras. Sper sa nu supar pe prea multi...
    0 0
  • ...
    mi-am schimbat parerea despre el, ce fraer este, el visa sa piloteze pentru ferrari in viitor, dar chiar dak nu se retrag, sansele lui ca sa piloteze in viitor pt ferrari sunt 0. ce cretin: cum spune k va ii uitata repede, si se refera si la schumi, sunt milioane de fani ferrari in toata lumea. pun pariu ca 60% din fani nu se vor mai uita la anu la f1 dak se vor retrage, atunci cine are de pierdut. posturile tv nu mai au vizionari si bani din "canci"....si cine are de pierdut?...tot formula 1
    0 0
  • @rectific
    rectific gresala "Formula GP3"
    0 0
  • Ehe...
    Nimeni nu este de neinlocuit, dar F1 fara Ferrari ma face sa ma gandesc de cateva ori inainte, daca mai uit sau nu...
    0 0
  • Sunt socat
    Nu ma asteptam de la el la un asemenea comentariu, este intr-adevar infatuat si egoist, dar nu-si da seama ca lipsa celor pe care F1 ii va pierde, va face ca si veniturile sale sa scada. Cata diferenta intre el si Alonso. Incerc sa-l inteleg pe de alta parte, se gandeste probabil, ca daca vor pleca constructorii si o data cu ei si cei mai buni piloti, va avea si el sanse un titlu mondial. La sfarsitul anului trecut incepusem chiar sa cred ca are talent, dar cei talentati au si un pic macar de altruism..
    0 0
  • Are dreptate...
    Are dreptate... Daca Ferrari nu-i de neinlocuit si vor fi uitati repede, asa va fi si cu Formula 1. De acord, va continua, dar cu ce pret? La sigur va pierde foarte multi fani. Iar declaratii de astea vor face in continuare frustratii care nu se ridica la nivelul celor de la Ferrari. Sau e cazul cu "strugurii acri"??
    0 0
  • Kubica are dreptate
    Luati numai in considerare cati fani a avut M. Schumacher, si culmea ca dupa plecarea lui audienta F1 a crescut in audienta peste ani, De ce? pentru simplu fapt ca a devenit mai spectaculos. Personal urmaresc cursele de peste 12 ani dar ultima oara cand Ferrari a castigat campionatul si a fost si spectacol a fost cu Raiko (mult noroc dar asa a fost sa fie).
    Si inca un motiv de ce ii dau dreptate, simplu, Ferrari e o echipa care se ocupa (nu am mai vazut in ultimii ani) de tiganisme gen: "Scuze Irvine dar cel de la UPS nu vrea sa castigi tu titlu pt noi" sau sa-l oblige pe pilotul secund (inca o chestie care este aberanta pt ca ar trebui sa fie egali) sa il lase pe primu sa castige. Si dragii mei ferraristi asta e adevarul chiar daca nu cred ca Ferrari va pleca din F1, dar in cazul in care Ferrari pleaca din F1 in maxim 2 ani doar comentatorii de la TVR ar mai vorbi de ei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru