Kubica, încântat de performanţa din calificări

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 15.05.2010
Robert Kubica este încântat de locul 2 obţinut în calificările de la Monaco, deşi a ratat la mustaţă pole position-ul în favoarea lui Mark Webber.

Robert Kubica a avut un parcurs foarte bun pe tot parcursul weekendului şi a lăsat senzaţia că va ocupa prima poziţie pe grila de start la Monaco.

Cu toate acestea, pilotul echipei Renault a fost nevoit să se recunoască învins de Mark Webber, retrograndându-l pe polonez pe locul 2. Deşi a fost aproape de un pole position, Kubica susţine că este încântat de rezultatul obţinut.

"Nu sunt dezamăgit. Bineînţeles că sunt aici pentru a mă califica cât mai bine şi astăzi am reuşit acest lucru. Primul loc contează, dar şi locul 2 sau 3 este bun. Trebuie să fim realişti, pentru mine şi pentru Renault este o mare realizare şi sperăm să câştigăm puncte bune duminică", a declarat el.

Referindu-se la cursa de duminică, polonezul a admis că pe un circuit precum Monaco sunt mai importante stilul de pilotaj şi strategia decât performanţa pură a monopostului.

"La Monaco cursa va fi un pic diferită. Nu este vorba despre performanţa maşinii, ci despre a aduce monopostul acasă, a opri la momentul potrivit, să ieşi de la pitstop fără trafic.

Performanţa monopostului ajută, dar nu contează dacă eşti cu o secundă mai rapid, trebuie să opreşti la boxe la momentul potrivit şi să ieşi în faţa tuturor. Aşa merg lucrurile la Monaco", a explicat el.

Kubica a obţinut la Monaco cea mai bună performanţă din acest sezon şi spera să adune noi puncte la cele 44 câştigate deja în primele 5 curse ale anului.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • in primul viraj 25 pct.

    succes!
    0 1
  • Kubica
    Super pilot,Kubica Up.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru