Kubica, îngrijorat de update-urile introduse de rivali

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.07.2010
Robert Kubica estre îngrijorat ca Renault nu va reuşi să ţină pasul cu rivalii care au introdus deja update-uri semnificative în Marele Premiu al Germaniei.

Renault este una dintre surprizele plăcute ale sezonului 2010, reuşind să se instaleze confortabil pe locul cinci în clasamentul constructorilor la capătul a trei sezoane modeste.

Echipa a introdus propriul său sistem de ventilaţie asemănător cu cel al rivalilor de la Red Bull în Marele Premiu al Europei, însă lucrează în continuare la implementarea unui sistem F-duct. Imposibilitatea de a utiliza aceasta componentă în cursa de la Hockenheim îl determina însă pe Robert Kubica să fie precaut în perspectiva rezultatelor pe care le poate obţine în Germania.

"Ca de obicei, încerc să fac tot ce pot pot a extrage tot ce este mai bun la maşină.  Cele mai multe echipe concurează acum atât cu sistemul F-duct, cât şi cu noul sistem de ventilaţie, aşa că am putea avea un weekend foarte dificil şi trebuie să ne asigurăm că performanţa noastră este mai bună decât în ultima cursa", a declarat polonezul în cadrul unui prevew pentru cursă din acest weekend.

Kubica, care a înregistrat la Silverstone primul abandon din acest sezon, crede că Renault vă fi nevoită să se adapteze la rigorile circuitului de la Hockenheim din cauza absenţei sistemului F-duct, ceea ce ar putea avea repercursiuni asupra performantei în viraje.

"Toate monoposturile împotriva cărora concurăm acum au sistemul F-duct şi asta ne face viaţa dificilă pentru că este posibil să fim nevoiţi să reducem forţa de apăsare aerodinamică pentru a fi competitivi în privinţa vitezei de top, iar asta ne-ar putea costa în viraje.

Vineri trebuie să evaluăm cel mai bun compromis pentru noi", a mai precizat el.

Renault ar fi avut şanse reale să lupte de la egal la egal cu Mercedes GP în clasamentul constructorilor dacă debutantul Vitaly Petrov ar fi obţinut performante apropiate de cele ale lui Kubica. Singurul rus din Formula 1 admite că trebuie să-şi îmbunătăţească rezultatele din calificări pentru a putea spera la obţinerea unor rezultate favorabile în curse.

"Ca întotdeauna, primul obiectiv este să fiu cât mai aproape de Kubica. Apoi trebuie să mă calific în primii 10 şi să termin cursa. Cred că sesiunea de calificări va fi prioritatea mea în weekend, pentru că ştim cât de importantă este ea în rezultatul cursei", a explicat Petrov.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru