Kubica, precaut inaintea cursei din Spania

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.05.2010
Robert Kubica ramane precaut in perspectiva performantelor pe care le poate obtine Renault in Marele Premiu al Spaniei.

Alaturi de Force India, Renault este una dintre surprizele placute ale acestui sezon competitional, francezii reusind sa revina constant in zona punctelor pentru prima oara dupa trei sezoane dezamagitoare.

Cele 46 de puncte acumulate in primele patru curse ale anului au permis echipei sa ocupe locul 5 in clasamentul constructorilor, iar Renault mizeaza pe continuarea acestei traiectorii pozitive si in sezonul european, care debuteaza in acest weekend pe circuitul de la Barcelona.

Cu toate acestea, Kubica prefera sa ramana precaut, in primul rand datorita faptului ca toate echipele vor introduce update majore in Spania, iar raportul de forte ar putea suferi schimbari radicale.

“Intreaga echipa munceste din greu si este bine ca profitam de toate oportunitatile in curse. Dar este important sa ramanem realisti pentru ca inca avem nevoie de cativa pasi foarte mari pentru a fi in fruntea grilei si pentru a lupta constant cu Red Bull si McLaren in conditii normale. Urmatoarea cursa de la Barcelona va fi un mare test pentru noi pentru ca revenirea in Europa este de regula un punct de cotitura al sezonului, pentru ca multe echipe planuiesc upgrade-uri majore pentru monoposturi”, a declarat polonezul in cadrul unui preview pentru Marele Premiu al Spaniei.

Daca in sezonul precedent Renault s-a bazat practic pe un singur pilot capabil sa castige puncte, in acest an echipa este impulsionata de forma aratata de debutantul Vitaly Petrov.

Rusul a izbutit un loc 7 in China ggratie caruia si-a trecut in cont primele puncte din cariere si spera sa-si imbunatateasca permanent rezultatele.

”Sa termin cursa din China si sa castig primele puncte a fost o senzatie grozava si m-a ajutat sa trec peste dezamagirile din primele curse. Dar intotdeauna vreau mai mult si acum, dupa ce am terminat pe 7, trebuie sa-mi setez un obiectiv mai indraznet”, a precizat rusul.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru