Kubica: "Sistemul F-duct, esenţial pentru succesul Renault la Spa"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.08.2010
Robert Kubica consideră că eficacitatea sistemului de ventilaţie F-duct este esenţială pentru ca Renault să obţină un rezultat bun în Marele Premiu al Belgiei.

La capătul a mai multe luni de dezvoltare în fabrica de la Enstone, Renault va introduce în acest weekend la Spa-Francorchamps un sistem de ventilaţie F-duct asemănător cu cel implementat de McLaren la începutul sezonului.

Francezii speră ca monopostul R30 să beneficieze de o viteză de top mai bună graţie acestei componente şi a liniilor drepte lungi, iar Robert Kubica crede că eficacitatea acestuia va fi decisivă în obţinerea unui rezultat pozitiv.

"Sperăm să funcţioneze de la bun început şi să avem cât mai mult timp la dispoziţie pentru a extrage maximum de performanţă din acest sistem. Pentru maşinile care folosesc F-duct, am observat o tendinţă de a utiliza forţe de apăsare aerodinamică mai mari decât în mod normal, pentru că pot genera o viteză bună de top chiar dacă blochează aripa".

"Cred că asta va schimba abordarea la Spa, pentru ca echipele vor fi capabile să utilizeze o forţă de apăsare aerodinamică ridicată şi să obţină în continuare o viteză de top bună.

Chiar dacă este un circuit pe care tuturor ne place să pilotăm, este o pistă unde performanta monopostului este foarte importantă", a declarat polonezul.

Sistemul de ventilaţie F-duct a fost pionierat de McLaren şi va fi utilizat de echipa britanică şi în Marele Premiu al Belgiei, urmând să fie eliminat de pe monopost la Monza.

Via | Renault

Comentarii (1)

  • Daca Renault a adus imbunatatiri la masina, cu un Kubica in forma maxima, cred ca o sa scoata un podium.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru