Kubica: "Testele cu Pirelli nu demonstrează nimic"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.11.2010
Robert Kubica consideră că testele efectuate cu noile pneuri Pirelli nu reprezintă un punct de reper pentru performanţele echipelor în 2011.

Pirelli a efectuat săptămâna trecută prima sesiune de teste cu cele 12 echipe din Formula 1, acestea având ocazia să evalueze în premieră noile cauciucuri.

Chiar dacă unii piloţi au obţinut rezultate convingătoare, Robert Kubica consideră că timpii realizaţi vineri şi sâmbătă nu au nicio relevanţă pentru 2011, în primul rând din cauza faptului că monoposturile de anul viitor vor include câteva schimbări majore.

"Este aceeaşi poveste ca atunci când am schimbat pneurile Michelin cu cele Bridgestone, trebuie să te adaptezi la setările monoposturilor şi să obţii o idee despre cerinţele cauciucului. Nu trebuie să pătrunzi în profunzime în setări, din cauza faptului că pneurile se vor schimba foarte mult pentru anul viitor. Nu are niciun sens să te axezi pe stabilitate şi setări, pentru că monoposturile de anul viitor vor fi diferite şi am putea avea condiţii de pistă complet diferite. Pur şi simplu, este vorba despre a obţine o idee de bază despre noile pneuri", a declarat pilotul echipei Renault.

Cu toate acestea, mai mulţi piloţi au remarcat degradarea mai rapidă a pneurilor Pirelli comparativ cu cele oferite până acum de Bridgestone, element care ar putea îmbunătăţi spectacolul curselor în sezonul următor.

"Nu există nicio îngrijorare privind calitatea.

Putem spune că vor exista griji în privinţa degradării, dar putem anticipa că pneurile se vor schimba de acum până la începutul sezonului", a mai precizat el.

Pirelli analizează împreună cu echipele posibilitatea de a oferi pneuri care se degradează mai mult decât cele Bridgestone, cu scopul că piloţii să intre de mai multe ori la boxe pe parcursul unei curse, ceea ce ar putea conduce la îmbunătăţirea spectacolului.

Via | ESPNF1

Comentarii (1)

  • E buna asta...
    ...cu degradarea mai raoida si mai multe pit stopuri,poate avem ceva mai mult spectacol.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru