Kubica va efectua un test privat de Formula 1 în toamnă

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.07.2011
Robert Kubica va reveni pentru prima oară la volanul unui monopost de Formula 1 în cadrul unui test privat cu un monopost Renault care va avea loc în toamna acestui an.

Robert Kubica este în plin proces de recuperare după gravul accident suferit în luna februarie într-un raliu din Italia, iar situaţia sa este mai bună decât anticipau doctorii.

Acesta este motivul pentru care Renault a decis să-i ofere polonezului oportunitatea de a testa un monopost de Formula 1 în cadrul unui test privat ce va avea loc în toamna acestui an. Evaluarea va avea ca scop principal stabilirea cu exactitate a revenirii lui Kubica în Formula 1.

"Vorbim des cu Robert. Se simte bine, dar recuperarea centrilor nervoşi deterioraţi necesită întotdeauna timp. Cred că până la sfârşitul verii va începe ultima fază a programului de reabilitare, iar apoi va deveni clar când ne putem aştepta la o revenire. Am programat teste private în toamnă", a declarat Eric Boullier, şeful echipei Renault, pentru site-ul rus F1News.ru.

Până în prezent, Renault nu a stabilit data exactă a testului privat şi nici circuitul pe care acesta va avea loc, însă cel mai probabil Kubica va pilota un monopost din sezonul 2009, pentru ca echipa să respecte regulamentul restrictiv al testelor.

Renault speră să afle cât mai curând momentul în care Kubica va putea reveni în Formula 1 pentru a lua o decizie finală privind linia de piloţi pentru sezonul 2012.

Via | F1Times

Taguri: Kubica, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru