Kubica va reveni la volan în octombrie!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 10.09.2011
Veşti bune de la Robert Kubica: polonezul va concura la volanul unei maşini de serie pe un circuit de curse sau va testa într-un simulator până la finalul lunii octombrie.

Robert Kubica a trecut cu bine de ultima operaţie suferită recent la cot şi se pregăteşte să facă primul pas pentru revenirea în Formula 1 în sezonul 2012.

Polonezul va urca la volanul unei maşini de serie pe un circuit de curse sau, în cel mai rău caz, va testa într-un simulator de Formula 1 până la finalul lunii octombrie, potrivit declaraţiilor managerului său, Daniel Morelli.

"Considerăm că în octombrie Robert poate pune casca pe cap pentru a da un mesaj cu privire la abilităţile sale. Bineînţeles, nu vorbim încă despre Formula 1, dar este important că Robert poate începe să piloteze. Că este un simulator sau o maşină de serie nu este foarte important. Important este că ultimul pas este atins dintr-un anumit punct de vedere", a declarat italianul pentru reporterii prezenţi în motorhome Renault.

Morelli susţine că în acest moment revenirea lui Kubica în Formula 1 este certă, fiind doar o chestiune de timp până când va putea reveni la activitatea obişnuită a unui pilot.

În plus, polonezul a primit asigurări că locul său la Renault este asigurat pentru 2012.

"Nu mai suntem îngrijoraţi cu privire la rezultatul recuperării lui Robert. Îl ştiţi pe Robert, este un câine de vânătoare! Doctorii şi psihoterapeuţii îi spun uneori să o lase mai moale pentru că face prea multe. Încă trebuie să lăsăm natura să-şi facă datoria, pentru că nervii trebuie să-şi încheie recuperarea, dar nu există niciun obstacol. Este doar o problemă de timp. Robert este pilot de Formula 1 şi, dacă poate pilota un monopost Renault, poate pilota un monopost de Formula 1", a mai precizat el.

Kubica este în prezent în perioada de recuperare după un grav accident suferit într-un raliu din Italia la începutul lunii februarie.

Via | Reuters

Taguri: Kubica, Renault

Comentarii (1)

  • bravo Kubica
    Mare luptator. Sper sa aibe acelasi succes si sa poata concura in F1
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru