Kvyat nu se aştepta să devină cel mai tânăr pilot care câştigă puncte în Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 17.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniil Kvyat a admis că nu se aştepta să obţină puncte la debutul său în Formula 1, mai ales că a devenit şi cel mai tânăr pilot care a câştigat puncte în Marele Circ, doborând astfel recordul stabilit de Sebastian Vettel.

Nu m-am aşteptat niciodată să câştig un punct la prima mea cursă.

Daniil Kvyat
Pilot Toro Rosso
Toro Rosso a fost una dintre suprizele plăcute ale Marelui Premiu al Australiei, întrucât a reuşit să ajungă cu ambii piloţi în ultima parte a calificărilor şi a obţinut puncte după rezultatele mediocre din teste.

În plus, Daniil Kvyat a devenit cel mai tânăr pilot care câştigă puncte în Formula 1, după ce a terminat cursa pe locul 10 la debutul său în Marele Circ. Rusul a progresat ulterior pe locul nouă după excluderea lui Daniel Ricciardo, însă a admis că nu se aştepta la o asemenea performanţă.

"A fost o după-amiază foarte intensă şi este un sentiment grozav să termin prima mea cursă cu un punct. A fost un prim weekend fantastic alături de echipă. Nu m-am aşteptat niciodată să câştig un punct la prima mea cursă, aşa că este incredibil. Este un impuls foarte mare pentru noi şi acum trebuie să continuăm să muncim din greu, iar dacă ne vom menţine ritmul putem privi cu optimism spre restul sezonului", a declarat rusul.

Kvyat a câştigat primul său punct în Formula 1 la vârsta de 19 ani, 10 luni şi 18 zile, reuşind să doboare recorul deţinut de Sebastian Vettel de la Marele Premiu al Statelor Unite din 2007.

La vremea respectivă, germanul avea 19 ani, 11 luni şi 14 zile.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • C Long
    Ma bucur ca a furat recordul lui Vettel... acum are cu un record mai putin :)
    14 7
  • recordurile sint facute pentru a fi doborite,daca Vettel n-ar fi detinut recordul atunci Kvyat ar fi doborit recordul lui Alonso si ai fi fost nefericit
    5 2
  • bogdan
    Nu prea inteleg ce are toata lumea cu Vettel. Nu e favoritul meu, da e de 4 ori campion. Trebuie sa aibe vreun accident sau sa moara ca lumea sa l aprecieze? Trebuie sa fie totusi extrem de bun ca sa ajunga de 4 ori campion si sub nici o forma nu e vina lui ca n a avut masina cursa asta. S ar putea multi sa fiti dezamagiti de ce o sa se intample mai departe.
    4 1
  • ANONIMUS
    Adevarata valoare este atunci cand castigi cu o masina mai putin performanta decat ceilalti. Vezi SENA si altii ca el.
    1 2
  • bogdan
    Sena e mort si d aia atrage simpatiile. Daca ar mai fi trait si ar mai fi castigat ar fi atras aceasi ura ca si Vettel. Shumacher sa nu uitam era la fel de hulit de toti in dominatia Ferrari, acu cand e cum e, are admiratia tuturor. Vettel a avut rezultate cu masini slabe de a ajuns sa fie dorit de o echipa de varf. Repet nu sunt fan Vettel insa subiectivismul asta prostesc intalnit la multi e dureros.
    4 0
  • @Anonimus in care dintre visele tale a castigat Senna cu o masina mai putin performanta decat a celorlalti? Din pilotii care au avut sanse sa ia titlul cu o astfel de masina, si pe care i-am prins eu, e Schumacher si Alonso. Pe astia i-am vazut eu. Pe Senna nu l-a vazut, dar nu cred ca e greu sa-ti dai seama ca a avut si masina pe masura talentului sau. La sfarsitul anilor 80, cand Senna iesea campion, McLaren avea o supermasina, el si Prost faceau legea.

    @Bogdan De cand naiba Red Bull din 2009 era o echipa de top? Conform caror vise umede ale consumatorilor de energizante? Vettel a ajuns la RBR pentru ca era produs Red Bull.
    1 2
  • andrey_1293
    De ce este asa de greu de inteles, ca pentru a castiga un titlu sau mai multe in F1, e nevoie de combinatia perfecta de masina-pilot-echipa? Nu exista titlu cu un pilot de pluton, titlu cu o masina slaba, sau titlu cu o echipa dezbinata. La fiecare titlu obtinut de un anume pilot, a avut in spate o echipa unita si o masina buna. Schumacher a facut istorie la Ferrari pentru ca aceasta combinatie pilot-masina-echipa a fost una excelenta. Cand a revenit de ce nu a mai facut performanta? Si-a pierdut el din talent? greu de crezut ca un talent se pierde. Masina nu era cea mai stralucita si echipa nu ajungea la performantele dorite. Vettel a castigat 4 titluri pentru ca masina mergea singura? Intr-adevar avea o masina buna, aportul pilotului nu mai este ca cel din anii 90, dar masina nu ajunge singura la finish. Si sa pilotezi in felul cum pilota el, fara greseala (sau foarte putine) eu zic ca e de admirat. Comparandu-l cu Webber, il batea pe unde apuca. Materialul competitional era acelasi, cu mici diferente as zice eu in favoarea lui Vettel dar si Webber tot 4 roti avea, acelasi motor si aceleasi culori pe masina. La Webber lipsea in schimb motivatia. Dar am deviat de la topicul principal - Kvyat a batut un record, oare or urma si altele?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru