Lauda dezvăluie cum a reuşit să-l convingă pe Hamilton să semneze cu Mercedes

de Daniel Popescu
Luni, 02.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda a dezvăluit detalii inedite despre modul în care a reuşit să-l convingă pe Lewis Hamilton să părăsească McLaren şi să semneze cu Mercedes.

A trebuit să-l văd pe Hamilton în camera lui între ora 02:00 şi 04:00 dimineaţa.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Lewis Hamilton a acceptat provocarea de a concura pentru Mercedes după şase ani petrecuţi la McLaren. După un sezon 2013 în care a obţinut o victorie pentru noua sa echipă, decizia să a devenit una întemeiată, mai ales că McLaren nu a urcat niciodată pe podiumul de premiere în acest an.

Britanicul a fost însă circumspect în privinţa plecării de la McLaren într-un moment în care echipa să obţinea victorii. Negocierile cu Mercedes au avut loc prin intermediul lui preşedintelui Niki Lauda, care a dezvăluit ca primele discuţii secrete au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică din cadrul Marelui Premiu al statului Singapore.

"A trebuit să-l văd în camera lui între ora 02:00 şi 04:00 dimineaţa. Nu am mai fost niciodată într-o cameră cu un pilot între aceste ore. Îmi amintesc foarte bine discuţiile cu el pentru că era în pole position cu McLaren, practic câştiga tot şi l-am întrebat dacă ar lua în considerare să vină la Mercedes.

Iar el a spus: 'De ce aş pleca? Această maşină îmi aduce victorii, tot ce vreau este să câştig, în timp ce monopostul tău nu castigă'. M-am spus 'La naiba, are dreptate'", a explicat austriacul.

Stăteam în faţa televizorului şi spuneam 'te rog să abandonezi'. Stăteam, aşteptam şi, la un moment dat, bingo! Cutia de viteze s-a defectat.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Prin urmare, Lauda a fost nevoit să schimbe tactica şi i-a spus lui Hamilton că, dacă va rămâne la McLaren, va fi perceput întotdeauna drept copilul lui Ron Dennis.

"Dar dacă transformi Mercedes în câştigătoare după epoca lui Michael Schumacher, ai putea deveni o legendă mai mare decât oricine altcineva. S-a trezit şi mi-a spus 'Sa vorbim despre asta'. Cu asta l-am prins în plasă", a adăugat el.

În plus, Lauda a admis că spera ca Hamilton să nu câştige cursa de duminică din Singapore, întrucât se temea că brtitanicul se va răzgândi în privinţa negocierilor.

"Stăteam în faţa televizorului şi spuneam 'te rog să abandonezi'.

Stăteam, aşteptam şi, la un moment dat, bingo! Cutia de viteze s-a defectat. Am fost să-l văd pe Hamilton imediat după aceea", a încheiat el.

Via Reuters

Comentarii (13)

  • Caracter? Ce e ala?
    Cum sa te rogi sa abandoneze un pilot doar ca sa alerge pentru tine?
    Nu e prima iesire in declaratii a lui Lauda. Astfel de chestii nu ii fac cinste.
    "I was sitting in front of the television and said 'Please crash. Please retire'. I was sitting and waiting for this and Bingo! Gearbox gone. I went to see him (Hamilton) right after."
    WTF? Omul asta conduce o echipa de F1.
    20 8
  • pablo256r
    Nu conduce o echipa de F1 ci doar e "moastele sfinte" care sint puse in geam sa le vada altii.
    Jenant. Un caracter infect!
    12 18
  • Daca voi credeti ca in F1 sunt ingerasi inseamna ca naivitatea va invaluie complet. Este un sport cu f f multi bani, deci nu exista prizonieri. Se joaca cu toate armele, albe, gri, negre. pe toata linia. De ce bani? Pentru ca tehnologia este cea care castiga si ea ridica la sume uriase costurile acestui sport. Daca vreti doar sport atunci va uitati la gp2. Sau kating. Dar si acolo sunt costuri.
    9 0
  • Hm... daca Hamilton castiga la Singapore (si ar fi castigat de tinea masina) ar fi avut mari sanse la titlu (cu un Alonso mult in fata si un Vettel ezitant pana atunci Lewis parea a fi principalul urmaritor al spaniolului)... cred ca acel abandon din postura de lider a contat 50% in decizia de a parasi McLaren! Restul de 50% sunt banii...
    PS Tare mi-as dori ca Hamilton si Alonso sa aiba anul viitor o masina de aceeasi valoare cu Vettel!
    10 1
  • desigur si Raikkonen ar beneficia de acea masina...
    3 0
  • Probabil ca asa l-a convins si pe Schumacher sa se retraga. Abandon in China dupa o greseala la boxe, tinut la boxe in Q1 in Bahrain, abandon tehnic la Monte-Carlo, Canada si nu-mi mai vin acum in minte.
    11 3
  • Ai nimerit-o pe aia cu moastele sfinte. In opinia mea este un HODOROG care isi da si el cu parerea pe ici pe colo ca un Nea' TITEL.
    Nu contest faptul c a fost campion mondial si un pilot de mare valoare, dar mai bine statea in banca lui.
    3 4
  • Eu am mari dubii ca Hamilton s-a decis sa vina la Mercedes, doar in urma acelei discutii si a abandonului. Oamenii din F1, stiu multe lucruri care nu "transpira" in exterior, asa ca, Hamilton, stiind si el cate ceva, a luat hotararea in cunostinta de cauza si pe baza unor certitudini pe care le cunostea, despre ce va fi in viitor in F1.
    7 0
  • O sa va distrati si veti fi mirati anul viitor cum Mercedes va avea o masina mai slaba decat Mclaren, desi teoretic ar trebui sa fie mai buna. Uitativa cat a stagnat masina dupa pauza de vara. Norocul lor a fost ca Ferrari nu a facut nici un pas in performanta, iar Lotus e prea departe. O sa ii vedeti la anul, va fi deranj mare.
    2 8
  • GrosJan
    "Dar dacă transformi Mercedes în câştigătoare după epoca lui Michael Schumacher, ai putea deveni o legendă mai mare decât oricine altcineva..... Cu asta l-am prins în plasă"

    Normal ca il prinzi in plasa cu asta, cine nu ar vrea. Dar nu exista garantii. Alonso a facut-o pe dos. A venit la Ferrari dupa stralucita perioada Schumacher si i-a iesit o varza :)
    4 2
  • A stiut sa profite de naivitatea lui Hami.Oricum cred ca in 2014 Mercedes va fi cel putin la acelasi nivel cu McLaren-prietenii stiu de ce....Cit despre Lauda tot respectful...a pilotat si cu un picior in groapa.Fara acel accident ar mai fi luat cel putin un titlu.
    4 0
  • @grosjan
    Deocamdata Alonso se compara cu Schumacher dupa 4 ani de Ferrari cand a iesit de 3 ori vicecampion. Schumacher abia in al 5-lea an a castigat titlul cu Ferrari.
    1 0
  • GrosJan
    Deocamdata Schumacher e cu sacii in caruta iar Alonso doar vise de preamarire. Daca urmeaza 5 ani de esec? Ce argumente vei mai avea?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru