Lauda îl încurajează pe Hamilton că poate deveni campion mondial

de Daniel Popescu
Marti, 18.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda consideră că Lewis Hamilton poate câştiga titlul în 2014 într-o manieră asemănătoare în care el a obţinut trofeul suprem în urmă cu 30 de ani.

Esential 0.5 puncte este diferenta cu care Niki Lauda a castigat titlul in 1984 dupa ce abandonase in prima cursa, iar coechipierul sau Alain Prost castigase
Lewis Hamilton a fost nevoit să abandoneze în cursa de debut a noului sezon de la Melbourne după o defecţiune survenită la unul dintre cilindrii motorului, în timp ce coechipierul său Nico Rosberg a câştigat detaşat.

Diferenţa de 25 de puncte care îi separă pe cei doi piloţi Mercedes în acest moment se poate dovedi dificil de recuperat pe parcursul unui sezon în care echipa germană este principala favorită la titlu, însă preşedintele Niki Lauda a identificat o metodă inedită de consolare.

 Rosberg câştigă în Australia, Hamilton abandonează

L-am îmbrăţişat pe Hamilton şi i-am spus că aceasta este doar prima cursă.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Austriacul i-a transmis lui Hamilton că a trecut printr-o situaţie similară în 1984, atunci când a devenit campion mondial cu un avans de numai o jumătate de punct în faţa coechipierului său Alain Prost după ce în prima cursă a existat un scenariu similar cu cel de duminică de la Melbourne.

"L-am îmbrăţişat pe Hamilton şi i-am spus că aceasta este doar prima cursă.

Şi eu am abandonat în prima cursă din 1984, dar la final am fost campion mondial", a declarat el.

Pe de altă parte, Lauda evidenţiază avansul semnificativ pe care Mercedes l-a avut în prima cursă a noului sezon prin faptul că a început mai devreme dezvoltarea noului monopost comparativ cu rivalii de la Red Bull Racing. "Am fost cei mai buni în privinţa noului regulament pentru motoare. De asemenea, în vara trecută, când Red Bull încă se concentra pe sezonul 2013, noi deja dezvoltam noul monopost", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (8)

  • rosberg
    asta ma baieti cea fost?!.. adica cum as intelege eu ca ei vor face tot posibilul ca sa iasa Ham in fata ca sa-l faca campion, rosberg va avea necazuri... Dupa acest antipatic-lauda, este clar ca nu le este indiferent care din ei (rosb / ham) ar fi campion, var ANUME! Acest lauda plinge dupa Ham inka din cursele pe cind era la Mclaren... dupa cum a si spus, ca se ruga in cursa din Melbourne a ultimul sau an la Mclaren, ca sa nu aiba noroc in cursa... Mare imbecil! Clar, dupa toate astea rosberg va avea de pierdut, dar i-as dori sa se incapatineze sa nu devina un massa.
    8 9
  • daci76
    Tot respectul pt pilotul Lauda,dar se pare ca varsta ii joaca feste.A mai avut el o declaratie la inceputul anilor 2000,prin care spunea ca datorita tehnologiei din aceea perioada si o maimuta ar putea conduce o masina f1.
    11 3
  • e greu de uitat pentru unii confruntarile Alonso -Hamilton din 2007
    7 2
  • @daci76 asta din cite stiu a zis-o Nigel
    2 3
  • nu sunt fan rosberg, dar nici hamham, poate ca suntem putini fani mclada, dar ham a plecat cand a fost greu si acum poate i se intoarce norocul, sper sa-l bata rosberg in fiecare cursa
    13 10
  • ... la care Montoya a replicat: l-am vazut conducand un monopost actual (de prin 2000) si a iesit de doua ori de pe circuit intr-un singur tur; daca el crede ca o maimuta poate face o treaba mai buna ....
    2 0
  • daci76
    @pif,asa este lol.
    0 0
  • nikipercea
    si eu cred ca ham va fi campion 2014, dar as vrea victorii cu wiliams ca de rbr sunt scarbit....pe bune. hai ham!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru