Lauda: "Noile pneuri generează confuzii pentru fani"

de Daniel Popescu
Marti, 19.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda susţine că noile pneuri furnizate de Pirelli generează confuzie printre fani din cauza modului în care se degradează.

Niki Lauda, preşedintele Mercedes, a lansat un atac cu privire la situaţia noilor pneuri din Formula 1, considerând că acestea aduc deservicii competiţiei prin confuziile pe care le generează pentru fani.

Triplul campion mondial consideră că nu este firesc ca gestionarea pneurilor să joace un rol atât de crucial în Formula 1, mai ales după ce numărul de opriri la boxe a crescut în Australia ca urmare a compoziţiilor mai moi ale pneurilor. Totuşi, el admite că situaţia a fost generată chiar de FIA prin cerinţele de dezvoltare  impuse celor de la Pirelli.

Urmareste Automarket
"Situaţia cu pneurile este absolut stupidă.
Este greşit să creezi artificial mai multe opriri la boxe. Pirelli nu poate veni în ajutor, pentru că ei fac doar ceea ce le ordonă FIA să facă, dar în 90% din timp nimeni nu înţelege ce se întâmplă în curse acum. Avantajul meu este că eu îi pot întreba pe inginerii Mercedes. Fanii nu pot. Dar până şi oamenii noştri sunt confuzi. Când pneurile sunt atât de moi este ceva rău pentru Formula 1. Fanii nu înţeleg dacă sunt mai mult de două opriri la boxe. Formula 1 este pe un drum fundamental greşit"
, a declarat austriacul.

Cu toate acestea, Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, afirmă că fanii apreciază noua situaţie, pentru că rezultatele curselor sunt mai imprevizibile. "Mulţi fani ne-au spus că acum cursele sunt mai interesante", a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (4)

  • ghita444
    In mai putin timp inginerii de top din departamentele de aerodinamica ,motoare ,electronica vor trece in planul secund iar cei ce se ocupa cu pneurile si strategiile de cursa vor fi in prim plan.Sper ca nu se va intampla asa ceva.Micul Napoleon[Jean Todt] si cu alti baieti din FIA ar face bine sa gaseasca alte modalitati pt a face F1 mai atractiva, una dintre ele ar fi atragerea si a altor producatori de pneuri care au facut istorie in F1 in speta ;BRIDGESTONE,MICHELIN ,GOODYEAR.
    19 1
  • O F1 artificiala.
    6 0
  • Fanii F1 vor cam asa: cursa castigata de pilot,ajutat de monopost,in urma unei strategii reusite,inspirate!Acum avem in f multe cazuri:strategie la plezneala dar poate merge si castiga...din cand in cand,monopost cu te miri ce inovatie care ar folosii mai mult in aeronautica,mai mult sau mai putin legala si...un pilot care da gaz si ia viraje cat sa nu ramana pe jante...?!E cam invers,asa isi pierde din valoare aceasta competitie,parca e un joc de noroc,mecanica si inplicit performanta...sunt suprimate de...cauciucuri?!
    6 0
  • @laurentiu
    Dute la scoala
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru