Lauda: "Renault trebuie penalizata drastic"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.09.2009
Fostul campion mondial Niki Lauda considera ca Renault trebuie sanctionata sever pentru trucarea accidentului lui Nelson Piquet Jr. de la Marele Premiu al statului Singapore.

Scandalul in care este implicata Renault a trezit nemultumirea unora dintre cei mai importanti piloti din istoria competitiei.

Triplul campion mondial Niki Lauda crede ca actele comise de Renault in Singapore in sezonul precedent depasesc in gravitate scandalul de spionaj in care a fost implicata McLaren in 2007, motiv pentru care cere o sanctiune drastica din partea forului mondial.

"Scandalul de spionaj al lui McLaren de acum 2 ani a fost extrem de serios, dar mecanicii au discutat intotdeauna date tehnice intre ei. Asta este ceva nou. Cel mai mare prejudiciu din istorie. A fost vorba despre manipularea unei curse. A existat un pericol evident la adresa lui Piquet Jr, a pilotilor si a spectatorilor. FIA trebuie sa pedepseasca sever Renault pentru a reface credibilitatea sportului", a declarat austriacul in cadrul unui editorial pentru publicatia britanica Daily Mail.

Lauda considera ca indepartarea lui Flavio Briatore de la conducerea echipei este un semnal clar din partea Renault ca acuzatiile lui Piquet Jr.

sunt conforme cu realitatea.

"Ce m-a deranjat cel mai mult au fost declaratiile lui Briatore. A negat totul si chiar a facut comentarii despre viata personala a lui Piquet Jr. A fost incredibil. Iar acum, pentru ca Briatore a fost concediat, trebuie sa ne asumam faptul ca acuzatiile impotriva Renault sunt adevarate", a adaugat el.

Fostul pilot al echipelor Ferrari si McLaren a incercat sa justifice actul comis de Piquet Jr prin faptul ca acesta este foarte tanar si a fost supus presiunii de a continua la renault si in sezonul 2009. "Cu siguranta eu nu as fi comis un accident la ordin. In primul rand pentru ca sportul este sport si, in al doilea rand, pentru ca pe vremea mea m-as fi putut rani sau chiar m-as fi putut sinucide. Accidentul meu de la Nurburgring din 1976 a fost mare. Am revenit imediat si am pilotat cat de repede am putut. Altii nu au fost la fel de norocosi. Unii dintre ei au murit. Nu vrem un sport in care sa ne punem viata in pericol pentru cele mai proaste motive".

"De ce a facut-o Piquet? Amintiti-va ca este un pilot tanar, mai degraba un copil decat un barbat.

Era sub presiunea echipei, care i-a spus ce trebuie sa faca pentru a obtine un nou contract. Cand pilotam noi eram barbati si am fi refuzat", a incheiat Lauda.

Consiliul Mondial al FIA va decide pe 21 septembrie ce sanctiune va aplica echipei Renault in acest caz.

CRASHGATE: Citeste aici toate articolele legate de scandalul in care este implicata echipa Renault dupa accidentul lui Nelson Piquet Jr. din Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Via | Daily Mail

Comentarii (4)

  • Trist
    Trist dar adevarat.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1
    Manipularea unui campionat vs manipularea unei curse... greu de decis...
    Sau stai. Australia 2009 vs Singapore 2008: Manipularea unei curse vs manipularea unei curse... Si mai greu de decis. Complicate deciziile din Formula 1 se pare.
    0 0
  • ...
    ca intotdeauna...
    0 0
  • @NeoGalaxy
    daca nu vezi diferenta intre cele 2 fapte, Australia 2009 - Singapore 2008, eu zic ca ar trebui sa-ti schimbi pasiunea. O intrebare pt. tine: care este diferenta intre lego (acel joc cu cuburi) si sex ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru