Lauda: "Schumacher ar trebui să se retragă!"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.08.2011
Fostul campion mondial Niki Lauda consideră că Michael Schumacher ar trebui să se retragă, întrucât revenirea sa în Formula 1 a fost un eşec.

Michael Schumacher a negat prin vocea purtătoarei lui de cuvânt Sabine Kehm că intenţionează să se retragă din Formula 1 la sfârşitul sezonului, fostul campion mondial Niki Lauda consideră că acesta este gestul pe care ar trebui să-l facă pilotul german.

Austriacul a făcut o paralelă intre propria revenire în competiţie în 1982, soldată cu un titlu mondial cucerit doi ani mai târziu, şi revenirea lui Schumacher, care nu a reuşit încă să obţină niciun podium.

"Întotdeauna am fost un mare suporter al revenirii lui Schumacher, pentru că şi eu am făcut-o şi ştiu ce înseamnă asta. Anul trecut am înţeles că avea nevoie de timp pentru a se obişnui cu maşinile, plus că avea handicapul că nu putea testa. Am simţit că în acest an este ultima şansă că revenirea sa se petreacă în mod corespunzător, dar acest an este la fel ca ultimul", a declarat el pentru publicaţia britanică Motor Sport.

În plus, fostul pilot al Scuderiei Ferrari pune la îndoială declaraţiile lui Schumacher cu privire la modul relaxat în care abordează cursele şi crede că, dacă aceste afirmaţii sunt reale, ar trebui ca Mercedes să-l concedieze.

"Se prezintă ca un tip relaxat care se bucura de ceea ce face, dar în interiorul său nu este relaxat deloc, pentru ca niciunui pilot de top nu-i place să fie învins.

Dacă este într-adevăr atât de relaxat precum spune, atunci Mercedes ar trebui să-şi spună să se retragă", a adăugat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (9)

  • emerson
    Da...Lauda
    Asa e. Lauda are dreptate. In nota in care-l cunosteam. Observatie corecta,pertinenta,a unui cunoscator profund al fenomenului, inclusiv din experienta-i proprie. O opinie...inca una, pe care Schumacher...ar fi bine sa o ia in seama...spre binele lui si de ce nu...si al altora.
    4 13
  • "În plus, fostul pilot al Scuderiei Ferrari pune la îndoială declaraţiile lui Schumacher cu privire la modul relaxat în care abordează cursele şi crede că, dacă aceste afirmaţii sunt reale, ar trebui ca Mercedes să-l concedieze" amaratii astia de la Mercedes Gp sa fie multumiti ca Schumacher n-a plecat de la ei inca.De unde performante daca nu au o masina competitiva.
    12 3
  • LAUDA
    DECI E SENIL MOSU'
    10 2
  • ayrton4ever
    e senil mosu??
    Mosu e triplu campion mondial...si a luptat impotriva unor piloti cu mult peste valoare rivalilor lui schumacher (aka montoya..in perioada 2001-2004...ca raikkonen a miscat putin in 2003...dar se tara mclarenul)...poate chiar peste valoarea lui schumacher...dar asta este...faptul ca are 7 titluri nu-l face nici pe departe cel mai talentat pilot din istorie..a fost omul potrivit la locul potrivit la momentul potrivit...el deja din 2006 era pe duca...de aia s-a si retras...
    4 12
  • Schumy
    ayrton4ever
    la 11.08.2011, 11:54
    e senil mosu??
    Mosu e triplu campion mondial...si a luptat impotriva unor piloti cu mult peste valoare rivalilor lui schumacher (aka montoya..in perioada 2001-2004...ca raikkonen a miscat putin in 2003...dar se tara mclarenul)...poate chiar peste valoarea lui schumacher...dar asta este...faptul ca are 7 titluri nu-l face nici pe departe cel mai talentat pilot din istorie..a fost omul potrivit la locul potrivit la momentul potrivit...el deja din 2006 era pe duca...de aia s-a si retras... TE ROG SA-MI SPUI TU CUM IL POTI DIFERENTIA PE RAIKKONEN SAU HAKKINEN DE UN ADVERSAR AL LUI LAUDA.
    8 1
  • @ayrton4ever
    schimba-ti nick-ul ca il faci de rusine pe senna, esti prea...... mintos ..... cum era pe duca ma ciumpalacule in 2006 ?? ai uitat ca a pierdut campionatul in penultima etapa cand i-a explodat motoru si alonso de pe 2 a devenit marele castigator ?? ca si in korea in 2010, doar ca anul trecut i s-a intors norocul lui alonso
    6 0
  • Schumy
    gigica88
    la 11.08.2011, 14:17
    @ayrton4ever
    schimba-ti nick-ul ca il faci de rusine pe senna, esti prea...... mintos ..... cum era pe duca ma ciumpalacule in 2006 ?? ai uitat ca a pierdut campionatul in penultima etapa cand i-a explodat motoru si alonso de pe 2 a devenit marele castigator ?? ca si in korea in 2010, doar ca anul trecut i s-a intors norocul lui alonso NU GIGICA 88 , ayrton4ever S-A UITAT DOAR LA CURSELE LUI lauda.........NU LA CELE DIN ISTORIA RECENTA BUAHAHAHAHAHAHA..........DECI E SI EL DE ACEEASI FACTURA PSIHICA CU lauda..............
    5 0
  • Bogdan
    Cum sa faci audienta
    Vorbesti despre Schumacher. Omul asta inca mai vinde. Si atunci te bagi in seama spunand lucruri despre el. Simplu.
    5 0
  • emerson
    Lauda sau Schumacher
    Usurel baieti...cei mai multi piloti(campioni)au fost la momentul timpul si locul potrivit,altfel nu ajungeau campioni. Aportul lui Schumacher la Ferrari nu poate fi ignorat,si ca pilot si caeficacitate in a pune masina la punct. A venit la italieni intr-o perioada cand erau ca vai de ei,s-au dus impreuna la 5 titluri dupa vreo 2 anisori de munca dupa care,firesc a urmat decaderea. Lauda, pt.cei mai tineri..e un caracter demn de invidiat,dupa primul titlu,anul urmator ('76 are un accident aproape mortal la Nurburgring,unde a ramas secunde bune in masina in flacari,revine in curse dupa o luna si cateva zile,rateaza titlul abandonand in fata lui Hunt la 1 punct ia titlul di nou,pleaca din F1,revine si mai castiga un titlu,toate astea cand masinilor din acea perioada li se spunea "sicrie pe roti",masurile de protectie erau aproape inexistente,cele de azi,masini si protectii fiind de domeniul inimaginabilului atunci,fara prea multe "smecherii"tactice etc.etc. Epoci diferite. Nu e foarte corecta comparatia dar da, viata lui Lauda in F1 era mai plina si mai grea.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru