Listarea la bursă a Formulei 1, amânată până la revenirea pieţelor financiare

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a admis că Formula 1 va fi listata pe bursa din Singapore doar atunci când pieţele internaţionale îşi vor reveni.

Listarea la bursă nu se va întâmpla în acest an, dar se va întâmpla anul viitor dacă pieţele se schimbă.

Bernie Ecclestone
Reprezentant CVC Capital Partners
Fondul de investiţii CVC Capital Partners, care deţine cel mai mare pachet de acţiuni pentru drepturile comerciale ale Formulei 1, intenţiona să listeze Formula 1 pe bursa din Singapore în luna iunie.

Planurile care vizau o capitalizare de 10 miliarde de dolari pentru cea mai importantă competiţie de motorsport din lume au fost însă abandonate după scăderile globale ale bursei şi, mai ales, după eşecul acţiunilor reţelei de socializare Facebook, care au scăzut la jumătate comparativ cu preţul iniţial. În plus, singura companie sportivă care s-a listat la bursa a fost clubul britanic de fotbal Manchester United.

În acest context, Bernie Ecclestone a dezvăluit miercuri că listarea pe bursă a Formulei 1 a fost amânată pe termen nelimitat până la revenirea pieţelor financiare.

"Listarea la bursă nu se va întâmpla în acest an, dar se va întâmpla anul viitor dacă pieţele se schimbă.

Niciun IPO (Initial Public Offering, sistemul prin care o companie se listează pe bursă) nu a fost lansat, cu excepţia Manchester United. Am fost surprins că au mers mai departe la acel preţ. În primul rând preţul şi apoi numărul de acţiuni", a declarat el.

Pe de altă parte, Ecclestone a afirmat că Mercedes nu a semnat încă noul Acord Concorde, în ciuda speculaţiilor din presa internaţională potrivit cărora constructorul german a ajuns în cele din urmă la o înţelegere cu CVC. "Mercedes va rămâne în Formula 1, dar nu au semnat încă Acordul Concorde pentru că nu l-au văzut încă", a mai precizat el.

Via Daily Telegraph

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru