Lotus a inaugurat noul simulator, dar Raikkonen nu îl va utiliza

de Daniel Popescu
Vineri, 23.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a inaugurat recent noul simulator pe care îl va folosi anul viitor pentru dezvoltarea monopostului, însă Kimi Raikkonen nu îl va utiliza.

Lotus a finalizat recent construcţia unui simulator cu ajutorul căruia speră să înregistreze noi progrese în sezonul 2013 al Formulei 1.

Noua facilitate a fost deja folosită de Romain Grosjean ca pregătire pentru Marele Premiu al Statelor Unite, însă admite că simulatorul are nevoie de o calibrare mai bună pentru a oferi rezultate bune.

"Am petrecut o zi şi jumătate în simulator înainte de Austin şi atunci am fost pentru prima oară într-un simulator. Încă mai avem de muncă la el, pentru că nu este un instrument uşor. Dar când vom începe să-l utilizăm în mod corespunzător ar trebui să ne fie de mare ajutor. Am fost foarte bucuros să descopăr asta", a declarat francezul.

Urmareste Automarket
Grosjean anticipează că simulatorul va reprezenta o bună modalitate pentru a testa noi componente pentru monopost în contextul în care testele reale pe circuit sunt interzise în timpul sezonului.

"Depinde cât de departe putem merge cu el.

Dacă reuşim să-l setăm eficient, ar putea fi util pentru testarea unor lucruri pe care nu le putem evalua pe circuit. Dar trebui să ajungem la un nivel ridicat de înţelegere şi corelaţie intre circuit şi simulator", a adăugat el.

Investiţia realizată de Lotus va fi însă utilizata doar de Grosjean. Coechipierul său Kimi Raikkonen nu obişnuieşte să utilizeze acest instrument, întrucât nu se simte în largul său în acest mediu. Pe parcursul carierei sale la Ferrari, au existat speculaţii ca Raikkonen are ceea ce se numeşte "rău de simulator".

Comentarii (1)

  • GrosJan
    testarea in simulator inseamna mai mult de lucru pentru un pilot ... mai bine ma impiedic. Hai sa-l cred totusi pe Kimi ca nu-i place si basta.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru