Lotus rămâne fără directorul tehnic James Allison

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
James Allison a demisionat din funcţia de director tehnic al echipei Lotus şi va fi înlocuit de Nick Chester. Următoarea destinaţie a britanicului nu este încă cunoscută.

Esential 1991 este anul in care Allison a lucrat pentru prima oara pentru echipa de la Enstone (Benetton)
Lotus a suferit o lovitură importantă înainte de Marele Premiu al Spaniei de la sfârşitul acestei săptămâni, după ce directorul tehnic şi-a înaintat în mod oficial demisia.

Allison este unul dintre cei mai reputaţi designeri din Formula 1 şi creditat cu cea mai mare parte a meritelor pentru progresele celor de la Lotus din ultimii ani, echipa reuşind să se implice chiar şi în lupta pentru titlul mondial.

Primele informaţii despre o posibilă plecare a lui Allison de la Lotus au apărut la începutul acestui an, după ce Mercedes l-a recrutat pe Paddy Lowe, directorul de inginerie de la McLaren. Presa internaţională susţine că Allison a refuzat iniţial să plece de la echipă, însă în cele din urmă a acceptat o nouă ofertă.

Potrivit speculaţiilor, Allison a semnat deja contractul cu noua sa echipă, însă nu are dreptul să dezvăluie numele acesteia decât după ce noul său angajator va face un anunţ oficial pe acest subiect.

Conform regulamentelor din Formula 1, un angajat de talia lui Allison nu poate lucra pentru o altă echipă timp de cel puţin şase luni, astfel că un anunţ oficial privind viitoarea să destinaţie va fi făcut cel mai probabil în toamnă.

Una dintre cele mai probabile destinaţii este Ferrari, în condiţiile în care McLaren şi Mercedes au negat recent interesul pentru britanic.

Lotus a anunţat de asemenea că funcţia lui Allison va fi preluată de Nick Chester, care la începutul acestui sezon a fost numit director de inginerie al echipei. Acesta lucrează pentru echipa de la Enstone încă din anul 2000, trecând prin funcţiile de inginer de cursă şi şef al sistemelor de performanţă. Promovarea lui Chester în locul recrutării unui alt inginer din afara echipei a fost luată pentru a asigura o tranziţie cât mai uşoară.

"Chester este bine cunoscut la Enstone pentru că este la echipa de peste 12 ani. Este deja implicat direct în monoposturile din acest sezon şi de anul viitor, asigurând o tranziţie uşoară care a început de ceva timp.

El îşi asumă noua poziţie într-un moment în care regulamentul pentru 2014 prezintă numeroase provocări, în condiţiile în care nu putem renunţa la dezvoltarea monopostului actual, pentru că suntem pe locul doi în ambele clasamentele", a declarat Eric Boullier, şeful Lotus.

Via Lotus

Comentarii (2)

  • In Australia nu a urcat sa ia trofeul constructorului. Lotus cam stia de cand se zvonea ca mercedes cumpara toti inginerii de la rivali doar doar fac ceva.....
    3 2
  • nu m-ar mira ca destinatia lui Alison sa fie Ferrari. De RBR se ocupa FIA cu noile pneuri (adica sa-i bage bete in roate in acest sezon). Ferrari faulteaza pe Lotus luandu-l pe Alison in plin sezon. Si gata, Ferrari scapa de cele doua echipe care i-ar putea pune probleme in acest an.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru