Manager: "Kubica poate reveni în F1 în acest sezon"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 29.05.2011
Managerul lui Robert Kubica susţine că polonezul ar putea reveni în Formula 1 în 2011, în ciuda declaraţiilor contrare făcute de Renault.

Renault a anunţat recent prin vocea coproprietarului Gerard Lopez că Robert Kubica nu va fi apt din punct de vedere medical să revină în Formula 1 în acest sezon, însă echipa este dispusă să-i ofere şansa de a pilota în sesiunile de antrenamente libere de vineri.

Daniele Morelli, managerul pilotului polonez, a primit însă cu surprindere aceste declaraţii şi afirmă că starea de sănătate a lui Kubica nu exclude varianta unei reveniri în Formula 1 chiar în acest sezon. Mai mult decât atât, italianul a scos la iveală şi primele tensiuni dintre cele două părţi, afirmând că participarea în antrenamente ar reprezenta o propunere insuficientă.

"Ce a declarat Lopez nu corespunde cu informaţiile pe care le avem noi. Nu există niciun fundament pentru o astfel de declaraţie. Vorbim zilnic cu Robert, ştim ce spun doctorii şi ce spune Dr. Ceccarelli (n.r - medicul Renault), care coordonează programul de recuperare. Avem multe informaţii şi ce spune Lopez nu corespunde cu informaţiile pe care le avem.

Să-i oferi lui Robert o sesiune de antrenamente de vineri este minimum de sprijin pe care ar trebui să-l aibă din partea echipei. Mie mi se pare că este o propunere insuficientă. Când Robert se întoarce, se va întoarce pentru că va fi capabil să facă şi în ziua dinaintea accidentului", a declarat Morelli pentru BBC.

Kubica, care a fost inclouit la Renault de Nick Heidfeld, va începe antrenamentele normale până la finalul lunii iulie. Ulterior, programul său va include şi un simulator de curse, pentru a-şi recăpăta reflexele mâinii necesare în F1.

Via | BBC Sport

Comentarii (3)

  • vesti bune...
    ...dar eu nu imi pun speranta. Sper sa revina la anul dar sa traga tare intr-o cursa anul asta...doar poate in antrenamentele de vineri ca sa isi mai revina...
    5 0
  • janick
    In sfarsit...
    ...vesti imbucuratoare!!!
    1 0
  • mi-as dori...
    ca aceste declaratii sa fie reale si nu o partea a unor neocieri....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru