Trei constructori ar putea intra în Formula 1 după 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 01.04.2011
Volkswagen, Honda şi Hyundai analizează posibilitatea de furniza motoare în Formula 1 după 2013, anul care va marca trecerea de la unităţi aspirate de 2.4 litri la cele turbo de 1.6 litri.

Presa internaţională speculează de mai mult timp ca schimbarea radicală a regulamentului pentru motoare începând din sezonul 2013 va atrage noi constructori în competiţie, numele cel mai vehiculat fiind cel al nemţilor de la Volskwagen.

Reprezentaţii Renault, care furnizează în prezent motoare pentru trei echipe, afirmă însă că şi japonezii de la Honda intenţionează să revină în competiţie datorită introducerii motoarelor turbo de 1.6 litri, la care se adauga şi interesul manifestat de sud-coreenii de la Hyundai.

"Volkswagen, Honda şi Hyundai", au fost nominalizările făcute de Jean-Francois Caubet, directorul executiv al Renault, când a fost întrebat cine ar putea furniza motoare în F1 după 2013. "Dar nu cred că vor veni în primul an, pentru că asta ar fi dificil pentru un constructor auto. Poate mai târziu", a adăugat el pentru publicaţia Motorsport Total.

Formula 1 se pregăteşte pentru trecerea de la motoare aspirate V8 de 2.4 litri la unităţi turo în patru cilindri de 1.6 litri.

Noul regulament urmează să intre în vigoare în 2013.

Via | GMM

Comentarii (13)

  • janick
    Cu pasi marunti,...
    ...oare tindem sa revenim la carting (in perspevtiva mai indepartata, exagerat vorbind)?
    5 2
  • Alexandra
    mai lipseste Loganul si e totul perfect in F1, Hyundai in F1? buna gluma :)))
    6 6
  • @Alexandra
    Alexandra, degeaba ii subiestimezi pe coreeni, in scurta perioada de cand au intrat in industria auto au avut o ascensiune deosebita
    5 4
  • lol
    Hyundai :)) de ce nu Kia ? :))
    3 4
  • :))
    Bine ca te-ai oprit la Hyundai. Pare cat de cat credibil. Plus..se vede ca e postat de 1 Aprilie : 3 articole , 3 titluri anormale : "MAREA INVAZIE!" , "FURT PE FATA" sau "SUPER TARE". Imi place ca s-au aprins cativa :))
    8 1
  • @Dpp
    Vom vedea maine daca este vb de 1 aprilie sau de o noua strategie de marketing.
    1 0
  • ?????
    ma abtin
    0 0
  • Nu vad de ce apare atata "mirare" la adresa acestui articol. Modificarile radicale de regulament sunt momentul perfect pentru intrarea in F1. Cum altfel credeti ca VW, Hyundai sau Honda ar putea sa recupereze anii de experienta dobanditi de ceilalti daca nu printr-o intrare intr-un moment in care regulile tehnologiei se "reseteaza" ?
    4 0
  • 1 Aprilie
    Continuam cu stirile de ziua pakalelilor...:)) ?
    1 1
  • @ccmax
    Clar e de 1 aprilie. Astea sunt titluri de click si libertatea :) N-au ce cauta aici. Asta daca nu cumva si-au schimbat targhetul de audienta , caz in care ar trebui sa apara stiri de genul "Timberlake umbla cu masina nespalata" :))
    3 1
  • Nu se stie daca se va aproba pentru ca Bernie nu e de acord cu asa ceva si cum dictatorul dicteaza. Asa ca daca era motoarelor de 1,6 litri va fi din 2013 asta nu e suta la suta batuta de FIA. Cum a am ascultat si in comentariul de sambata din calificari, spusele lui Antal Putinica suna la fel.Oricum pana in 2013 mai sunt 2 sezoane si se pot petrece multe.
    2 0
  • Nu e farsa...
    http://www.autoevolution.com/news/volkswagen-honda-and-hyundai-tipped-for-f1-entry-33484.html

    Cititi aici...nu e farsa...
    2 0
  • bogdan_lupu24
    trecerea de la motoarele aspirate normal V8 de 2.4 la cele turbo de 1.6
    ar fi fain pt ca constructori ar putea debuta sau reveni in F1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru