Marele Premiu al Europei din 2012 ar putea fi anulat

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.03.2012
Valencia riscă să fie exclusă din calendarul Formulei 1 din sezonul 2012 dacă nu va plăti taxa de participare până în 9 martie.

Într-o perioadă în care presa internaţională este sceptică cu privire la desfăşurarea Marelui Premiu al statului Bahrain din luna aprilie din cauza protestelor de stradă din această ţară, o problemă asemănătoare a apărut şi în Spania cu privire la circuitul stradal de la Valencia.

Organizatorii Marelui Premiu al Europei nu au plătit încă taxa de participare în Formula 1 pentru acest sezon, în condiţiile în care termenul limită este 9 martie. Motivul este legat de intenţiile spaniolilor de a negocia o sumă mai mică cu Bernie Ecclestone, cu scopul de a reduce pierderile suferite în ultimii ani. "Încă mai negociem", s-a limitat să precizeze un purtător de cuvânt al organizatorilor pentru publicaţia El Pais.

Chiar dacă există riscul ca înţelegerea cu Ecclestone să fie încălcată şi, implicit, reziliată, Alberto Fabra, preşedintele regiunii din Valencia, nu este îngrijorat de această perspectivă. "Formula 1 nu este principala noastră grijă.

Nu ştiu, nu pot să spun (n.r - dacă am plătit taxa)", a precizat el pentru Diario AS.

Valencia a debutat în calendarul Formulei 1 în sezonul 2008, însă nu a reuşit să atragă prea mulţi spectatori, mai ales că din cauza configuraţiei circuitului niciuna dintre cele patru curse desfăşurate până acum nu a fost spectaculoasă.

Pe de altă parte, Ecclestone este recunoscut pentru reticenţa de a negocia contractele de Formula 1, iar de cele mai multe ori înţelegerile prevăd sancţiuni aspre în cazul în care organizatorii nu-şi respectă angajamentele financiare. Britanicul a insistat în ultima perioadă că Valencia ar trebuie să organizeze cursa în alternanţă cu Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona, mai ales ca cele două circuite sunt foarte apropiate geografic.

Marele Premiu al Europei este programat în perioada 22-24 iunie.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru