Marele Premiu al Italiei ar putea fi găzduit alternativ de Monza şi Imola

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit că Monza şi Imola ar putea găzdui în sistem alternativ Marele Premiu al Italiei începând din sezonul 2017.

Reprezentanţii circuitului de la Imola au anunţat în această săptămână că au iniţiat negocierile cu Bernie Ecclestone pentru preluarea dreptului de a găzdui Marele Premiu al Italiei începând din sezonul 2017.

Solicitarea a venit ca urmare a faptului că circuitul de la Monza nu reuşeşte să strângă o sumă suficient de mare pentru a plăti taxa de participare impusă de Ecclestone.

Informaţiile despre negocieri au fost confirmate de Ecclestone, care afirmă însă că propunerea celor de la Imola este de găzdui Marele Premiu al Italiei în alternanţă cu Monza, după un model similar aplicat anterior pentru Hockenheim şi Nurburgring în cazul Marelui Premiu al Germaniei. "Imola propune să alterneze cu Monza. Am putea face asta. Vreau să mă asigur că Italia rămâne în calendar", a declarat britanicul în vârstă de 84 de ani pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Imola a găzduit un Mare Premiu al Italiei în 1980 înainte de a fi prezentă în calendar timp de 26 de ani ca Marele Premiu al statului San Marino.

▶ Poveştile Formulei 1 - Istoria circuitului de la Imola, gazda Marelui Premiu al statului San Marino

Via BBC Sport

Comentarii (2)

  • lucky70
    Foarte inspirat,poate au aceeasi soarta ca nemtii.Modelul este clar necastigator,un esec
    6 4
  • "Vreau să mă asigur că Italia rămâne în calendar".

    D-aia ai cerut pe mamele si pe tatii alora de la Monza. Ca vrei sa ramana Italia in circuit. Gura, vrei bani, mos senil...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru