Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, anulat și în 2021

de Paul Cosma, Foto: F1
Miercuri, 18.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Formulei 1 au anunțat că Marele Premiu al Japoniei nu va avea loc nici în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, după ce cursa de anul trecut a fost anulată din același motiv.

Calendarul actualului sezon de Formula 1 este în continuă schimbare pe fondul pandemiei. Unele curse au fost anulate, în timp ce altele au fost reprogramate. 

Marele Premiu al Japoniei, care trebuia să aibă loc în octombrie, a fost anulat acum în urma discuțiilor dintre F1 și autoritățile nipone. 

“După discuțiile cu promoterul și autoritățile din Japonia, guvernul a decis să anuleze cursa din acest an pe fondul situației complexe privind pandemia,” se arată într-o declarație oferită de reprezentanții F1. Aceștia spun că lucrează la revizuirea calendarului și că vor anunța mai multe informații în săptămânile viitoare. 

Următoarea cursă de Formula 1 va avea loc în Belgia, în weekendul 27-29 august. 

Via F1

Comentarii (14)

  • Edikkk
    mi se pare corect, frica unei ţări îmbătrânite de covid delta

    Oricum formula 1 la un moment dat o să se anuleze cu totul.

    Va rămâne formula E regina.

    Dar asta de prin 2040-2050.
    6 20
  • Neutru
    Japonezii-Japonia nu cunoaște „frica”. Rațiune-logică și grija pentru cetățeni da. Au văzut la olimpiadă că au venit și sportivi infectați nu numai oficiali, nu spun de unde au venit să nu se supere iubitorii noului trend. Și Împăratul Japoniei nu este Bolsonario președintele Braziliei. Unul a fost crescut și educat să fie împărat iar celălalt vine din mediul „Interlop” Japonia are densitatea populației foarte mare și transmisia virusului greu de controlat. Ascultă imnul Japoniei și n-o să mai crezi că e vorba de frică!
    15 7
  • Pacat, e un traseu spectaculos.
    https://www.youtube.com/watch?v=_K2-rNIVYsE
    11 2
  • Costel
    ....zau daca-i inteleg pe japonejii astia......
    executivului de la Tokyo ii vajaie encefalul de decizii tembele...
    le-au trebuit Jocuri Olimpice de vara, un clasic timpanism mediatic al secolului XXI, Jocuri Olimpice care n-au facut altceva decat sa genereze un urias neajuns la adresa unei discipline non-olimpice(inca), scaparea de sub control a locomotiei ordonate a SarSCoV2 prin arhipelagul nipon.....
    ....trebuia mentinut un climat favorabil pentru ca etapa de F1 de la Suzuka nu doar sa aiba loc in acest an, ci sa se desfasoare cu peste 100 000 de spectatori in tribunele unuia din itinerariile cele mai apetisante din calendar...

    P.S.unde nu-i cap, vai de Marele Circ
    7 3
  • Fix grija pentru cetățeni a fost motivul anulării cursei... Părerea mea este că unii oameni nu știu pe ce lume traiesc, din moment ce susțin așa ceva... E o bătaie de joc la adresa F1. In zilele noastre, cifrele se pot modifica din pix. Daca îi interesa așa de mult "siguranța" persoanelor, puteau să o țină fara spectatori.... După ce că organizarea JO a fost un fiasco, lumea sportului mai primește o lovitură din partea Japoniei, prin suspendarea acestui GP, care era susținut pe unul dintre cele mai frumoase circuite din lume. Pe de altă parte, desi inițiativa Braziliei pare destul de normala, nu cred că va avea succes datorita mulțimii spălate pe creier, care a ajuns sa se închine la un ser experimental. Ar fi frumos ca măcar cursa să aibă loc, cu sau fara spectatori. Mereu au fost curse palpitante și interesante la Interlagos. E un circuit clasic, care oferă spectacol.
    8 5
  • @AyrtonSenna1991 Sunt de acord că era bine să accepte cursa fără sau cu spectatori mai ales pentru noi cei de la distanță. Și da gluma cu „Olimpiada 2020 în 2021” a fost nesărată rău. Dar ai grijă că a mai fost un „antivaccinist” „antimască” foarte vocal(Lăzăruș) care a luat virusul la manifestațiile lui și a ajuns la spital cu oxigenul în nas și plămânii inflamați. După aia s-a supărat iar pe medici că nu au păstrat secretul și a aflat presa. Vaccinurile sunt făcute de oameni cu multe studii și cercetări și nu poți să-i combați tu sau Garcea de la „Vacanța mare” Dan Bitman și alte „maimuțe vorbitoare” de ambele sexse. „Pe ce te bazezi” că pe ăia îi obligă partidul să facă asta pentru compromiterea guvernului. Partide care numai de grija cetățenilor nu le pasă(inclusiv cele de la guvernare). Nu te obligă nimeni să te vaccinezi și nici nu-ți interzice să pupi „moaște sfinte”. Opțiuni-opinii au toți oamenii, deștepți sau proști.
    9 4
  • @^
    Mda, voi avea grija. Nu te obligă nimeni să îl faci, da' drepturile îți sunt restricționate. E multă ipocrizie în toată situația asta. Cat despre cercetătorii... Nu le contesta nimeni calitățile. Dar sa nu facem o religie din asta. In toată "combinația" asta, se învârt niste sume amețitoare de bani, plătite de către guverne către companiile care au produs aceste seruri. Orice om care a citit pe acest subiect, poate conștientiza că e imposibil ca un "vaccin" sa se realizeze într-un timp atât de scurt. Nu am nimic cu vaccinurile care și-au dovedit eficiența. Le-am făcut pe toate, nu am avut probleme. Dar, și asta e o experiență personală, am suferit destul de mult datorita sistemului medical. Și am voie, cred, să îmi pun niste semne de întrebare și să fiu reticent, cu privire la un subiect care îmi pune in pericol sănătatea și chiar viața.
    6 2
  • Problema-i dificilă. Specialiștii au făcut virusul și tot specialiștii(alții) fac și vaccinurile. Da, poate că cei occidentali sunt cu ochii pe bani, dar au făcut vaccinuri și chinezii, rușii în general pentru ei nu să-l vândă. De vină e politica. A cerut virus imbatabil, a primit. Pentru viruși nu am găsit medicamente. Vaccinurile pregătesc corpul uman(animal) să se lupte cu virusurile.Ebola, Sida, Turbarea Gripa aviară, Pesta porcină și toate celelalte viroze doar corpul le combate. Antibioticile sunt doar împotriva bacteriilor și nici bacteriile nu pot fi combătute toate cu antibiotice. Mai am auzit la un post TV că „Autismul este provocat de vaccinuri”.Cretinism. Autismul este provocat de alcool și alte droguri pe care le consumă viitori părinți.„Șmekeri” rău acei părinți. Dar politicienii au greșit ca de obicei că nu au vrut să-și piardă votanții și au vrut să câștige capital electoral. Nu-i doare pe ei că se contaminează și mor cetățenii. Guvernul, aranjamente cu achizițiile și opoziția să compromită guvernul să vină ei la achizițiile „aranjate”. Specialiștii(inclusiv români) le-au spus ce trebuie făcut. Au venit și ceilalți care au convingeri-opinii(chiar dacă habar n-au cei ăla virus) popi, cei cu 5-6 clase primare, muzicanți-maneliști, în general cei care au multă cultură-educație și au influență la publicul„cult” al României. Acum fiecare poate alege în ce parte se situează. Cei „fuduli” nu știu când sunt manipulați, se trezesc cu convingeri și opinii „personale” și fac din asta un merit pe care-l afișază mândri(că sunt români). Ce pierzi și ce câștigi aceasta-i întrebarea la care să răspunzi sincer pentru tine nu pentru altul.
    6 3
  • @Radu, unul frumos precum cel de la Spa sau de la Selgros, unul unde suspensiile și frânele erau punctele cheie pt.a câștiga.
    3 0
  • *rectific: Silverstone am vrut să scriu, dar pauza de masă în care mă aflu m-a dus cu gândul în altă parte... :))))
    Scuze!
    3 0
  • @FanF1
    Imi placea mai mult vechiul Silverstone:
    https://www.youtube.com/watch?v=AmiUl0vOknQ
    2 0
  • Tricoul
    Decât să dea banii publici pe va pt exterminarea populației, mai bine le ordonă să-și facă seppuku.
    1 2
  • @Radu, d.p.d v. al conținutului circuitului (viraje lente/rapide, linii drepte) da, Silverstone e mai plăcut dar și cel de la Spa are la rându-i câteva astfel de viraje și se află într-o zonă geografică mult mai frumoasă, nu într-un câmp deschis. De aceea nu m-am abătut să-l enumăr printre cele mai frumoase.
    3 0
  • Intotdeauna imbecilii spalati la cap de religie stiu foarte multe despre 'seruri'.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru