Marinescu a terminat pe locul 4 prima cursă de F2 de la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 14.04.2012
Mihai Marinescu a ocupat locul patru în prima cursă de Formula 2 din acest sezon de pe circuitul de la Silverstone, deşi mai bine de jumătate din timp a evoluat pe poziţia a doua.

Mihai Marinescu a fost foarte aproape să termine pe podiumul de premiere prima cursă de Formula 2 a noului sezon, însă în cele din urmă a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul patru.

Plecat de pe poziţia a patra a grilei de start în urma performanţei din calificări, braşoveanul în vârstă de 23 de ani a urcat pe locul doi până la finalul primului tur, poziţionându-se în imediata apropiere a lui Christopher Zanella.

În spatele său s-a infiltrat însă foarte bine şi englezul Luciano Bacheta, iar cei trei piloţi au concurat timp de peste jumătate de cursă despărţiţi de numai câteva sutimi de secundă.

După ce iniţial s-a apropiat vertiginos de Zanella, Marinescu a început să piardă teren şi a fost depăşit de Bacheta în turul 14, coborând astfel pe locul trei.

Deşi avea un avans de peste două secunde în faţa lui Alex Fontana cu şapte tururi înainte de final, Marinescu a fost permanent cu câteva zecimi de secundă mai lent decât restul piloţilor din faţă şi a fost depăşit de Fontana chiar în ultimul tur, ratând astfel oportunitatea de a urca pe podium.

Spre final, Bacheta l-a depăşit pe Zanella şi şi-a adjudecat astfel victoria în prima cursă a sezonului.

Marinescu şi-a egalat astfel performanţa din prima cursă de Formula 2 a sezonului precedent şi şi-a trecut în cont 12 puncte.

Marinescu a explicat la final ca nu a reusit sa tina pasul cu rivalii sai in a doua parte a cursei din cauza uzurii accelerate a pneurilor Yokohama. ”Speram ca pneurile să nu se deterioreze atât de repede. Eram în spatele lui Zanella și în încercarea de a mă apropia suficient pentru a-l depăși, am avut un ritm foarte rapid pe durata mai multor tururi."

"Configurația aerodinamică a mașinilor și desenul circuitului, fac ca turbulențele aerodinamice generate de mașina din față să fie majore și să “ușureze” foarte mult mașina urmăritoare, așa că acest forcing al meu a agravat uzura normală a pneurilor. Din turul 15 spatele mașinii a devenit greu de controlat, iar în ultimile tururi a fost un adevărat dezastru. După deteriorarea pneurilor cel mai greu mi-a fost să țin mașina în noua secțiune a circuitului și în virajele 6 și 7 Vale și Club."

FORMULA 2 SILVERSTONE - REZULTATE CURSA 1

 1.  Luciano Bacheta       38m35.237s
 2.  Christopher Zanella     + 0.912s
 3.  Alex Fontana            + 5.267s
 4.  Mihai Marinescu         + 6.154s
 5. 
Daniel McKenzie + 6.240s 6. Matheo Tuscher + 13.249s 7. Hector Hurst + 15.089s 8. Markus Pommer + 15.433s 9. Dino Zamparelli + 16.215s 10. Kourosh Khani + 19.231s 11. David Zhu + 23.958s 12. Kevin Mirocha + 29.686s 13. Jose Luis Abadin + 30.807s 14. Mauro Calamia + 31.166s 15. Plamen Kralev + 40.140s 16. Parthiva Sureshwaren + 45.832s Retirements: Samuele Buttarelli 13 laps

Braşoveanul va avea însă ocazia să-şi ia revanşa în manşă de duminică, care se va desfăşura după următorul program:

 Eveniment  Ziua  Ora
 Calificari 2  duminica, 15 aprilie  11:30 - 12:00
 Cursa 2  duminica, 15 aprilie  16:05 - 16:45

 

Drepturile TV pentru Formula 2 sunt deţinute de postul de televiziune Motors TV, însă acesta nu a transmis cursa de sâmbătă în direct, înregistrarea acesteia urmând să fie difuzată abia în 21 aprilie. Cel mai probabil, acesta este şi motivul pentru care Sport.ro, televiziunea care anunţase iniţial că va transmite cursa în direct în România, nu a putut efectua transmisiunea.

Via | Mihai Marinescu

Comentarii (8)

  • Replica-ioc!
    Ssst! Asa va vreau: ciocul mic, nici un cuvant! ;))
    1 4
  • transmisie
    Multumim sport.ro
    Dupa ce ati anuntat ca veti transmite live cursa am asteptat degeaba probabil fiind mai importanta liga lu' mitica
    Sper sa aveti soarta 0tv sa sa vi se injumatateasca dreptul de emisie.
    NESIMTITILOR!!!
    13 1
  • Pacat!!!!!!
    INcredibil ce s-a intamplat azi. SPORT.ro a transmis perfect altceva. La o ora dupa ce s-a terminat cursa am putut sa aflu clasamentul final. Sa incepem cu ghicitorii in stele de pe site-ul http://www.port.ro/pls/tv/tv.prog . Cand era cursa trecuta, cand nu, cand arata ca e in derulare....
    Apoi site-ul oficial F2 a cazut brusc. serverul sarbatorea pastele. apoi am cautat online sa vad cursa cu sopcast ceva.....Nici adormitii de aici http://www.watch-free.tv/watch-live-tv-sports-online/ nu au mai fost in stare sa afiseze niciun link. O simpla coincidenta ca nu a mers nimic. Nu s-a intamplat niciodata asa ceva. F2 nu place nimanui. Cred ca nimeni nu se uita la cursa. Probabil si unul din piloti a condus cu ochii inchisi sa nuvada cursa. Asa ca e de tot cozonacul cu rahat aceasta cursa si organizarea ei. Sper sa nu mai aud nimic de aceasta adunare de idioti care nu au fost in stare sa transmita macar la radio in Bulgaria ceva de cursa. Trebuiau sa dea un premiu de 1 milion de euro celui care gaseste ceva despre cursa. ASTA ESTE F2.
    8 0
  • sa transmita maine tot asa ca se uita bunica mea moarta!
    Formula 2 mi-a demonstrat cum nu poti sa gasesti nimic online despre un eveniment considerat important.
    6 0
  • M-am grabit sa ajung acasa de la serviciu ca sa vad cursa. La 15.30 eram instalat la televizor, alune, telecomanda la mine, nevasta la plimbare. Si... nimic. Rusine!
    8 0
  • Comentatori de nationalitate romana!
    Helooo!!! Subiectul pe aceasta pagina se refera la rezultatele pilotului roman Marinescu nu la tv.romana!!! Faceti pe chiorii si va abtineti sa faci faceti comentarii legate de ce-a obtinut pilotul roman care, citez, "are de partea sa câteva avantaje pentru a câştiga titlul în Formula 2: rezultatele convingătoare de anul trecut, experienţa acumulată în ultimii doi ani, noutăţile regulamentului tehnic şi adversari aparent mai puţin experimentaţi"? :)) Va multumesc ca ma faceti sa rad, voi astia care ma priveati cu ochi rai acum cateva zile: http://formula1.automarket.ro/stiri/feature-sansele-lui-mihai-marinescu-sa-castige-titlul-in-formula-2-44163.html
    2 3
  • andrey_1293
    sport.ro
    Rusine SPORT.RO. Am stat in fata televizorului ca un idiot asteptand sa inceapa cursa. Macar sa inceteze cu anunturile astea idioate ca transmit ei curse, dau reclame cu F2 si Marinescu si in schimb primim toate cacaturile de emisiuni precum pariu cu frica si liga lu mitica unde se dezbate un rahat de meci timp de 2 ani. In loc sa ne arate o cursa in care avem reprezentati stam sa inghitim toate porcariile lor de programe. RUSINE SA LE FIE
    2 0
  • andrey_1293
    Marinescu
    Felicitari Marinescu. Sa speram ca maine te vom vedea pe podium. Asta ne dorim de la tine anul acesta. La cat mai multe podiumuri si succes maine!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru