Marinescu: "Am vrut să demonstrez că pot lupta pentru victorie"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.05.2010
Mihai Marinescu spune că a stabilit cel mai bun timp în cursa de la Monza pentru a demonstra că este capabil să lupte pentru victorie.

Mihai Marinescu a participat în weekendul trecut la etapa de la Monza din cadrul sezonului 2010 al Formulei 2, însă a fost din nou lovit de defecţiuni tehnice, în ciuda faptului că a demonstrat că rămâne unul dintre cei mai rapizi piloţi din competiţie. Plecat de pe un excelent loc 3 în prima cursă, braşoveanul a comis însă o greşeală la start care l-a costat în cele din urmă două poziţii.

"Am făcut o greşeală foarte mare la start care m-a costat 6 poziţii. Am reacţionat foarte bine la stingerea semaforului, dar motorul a căzut brutal în turaţie, mai-mai să se oprească; am fost pe fază şi am salvat situaţia, dar am pierdut momentul şi până am ajuns în primul viraj am pierdut mai tot ce reuşisem să câştig în calificări", a explicat Marinescu pe blogul sau personal.

În cursa de duminică, romanul a plecat de pe locul 5, însă la start a rămas blocat pe pista o defecţiune tehnică la monopost.

"Pregătindu-mă să iau startul, cu motorul la 8100 de turaţii, văd cum se sting luminile roşii, dau drumul cu încredere la ambreiaj şi accelerez la maximul.

Realizez însă o clipă mai târziu ca eu mă aflu tot pe grila, nemişcat, în timp ce ceilalţi treceau în viteză pe lângă mine. Da, iar am avut o problemă, abreiajul nu a cuplat… Dar cine să mă mai creadă acum, după trei abandonuri technice?", se întreabă pilotul nostru.

În cele din urmă, Marinescu a revenit în cursa la două tururi în spatele liderului în urma unei opriri la boxe pentru remedierea defecţiunilor. Chiar dacă nu mai avea speranţe la o clasare în puncte, braşoveanul a vrut să demonstreze că este un pilot rapid şi a stabilit cel mai bun timp în cursă, devansându-şi rivalii cu peste 6 zecimi de secundă.

"Eram foarte supărat şi vroiam să le arăt că, în ciuda faptului că am avut din nou o problemă technica, pot fi în fata şi să lupt pentru victorie, aşa că am scos cel mai bun timp al cursei, la o diferenţă de 0.6 secunde de al doilea cel mai rapid din cursă, câştigătorul Palmer", a încheiat el.

Pentru Marinescu urmează etapa de pe circuitul Zolder din Belgia din perioada 18-20 iunie, acolo unde romanul a mai concurat în alte competiţii de monoposturi.

Via | Mihai Marinescu

Comentarii (3)

  • per total un weekend pozitiv pt Mihai in care a dovedit ca este foarte rapid !
    15 2
  • Capul sus ! probleme tehnice, omule tu esti rapid ai sanse sa demonstrezi ceva, lupta !
    14 2
  • dan Mihai alexandrescu
    slab
    e degeaba baiatul acesta, bani irositi aiurea....
    1 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru