Formula 2: Marinescu, locul şase în prima cursă de la Monza

de Daniel Popescu
Sambata, 29.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mihai Marinescu a terminat pe locul şase prima cursă de Formula 2 de la Monza şi a pierdut orice şansă să termine sezonul în primii trei.

Mihai Marinescu spera să obţină la Monza două rezultate pozitive care să-l propulseze pe locul trei în clasamentul general la finalul sezonului 2012 al Formulei 2. Totuşi, etapa de la Monza a început cu un loc şapte pentru pilotul braşovean în prima sesiune de calificări, care s-au desfăşurat iniţial pe un circuit umed şi care au fost întrerupte ulterior câteva minute din cauza unui incident.

Cursa a avut loc pe ploaie, însă românul a avut un start bun şi a urcat până pe locul cinci, pentru ca ulterior să promoveze pe patru după depăşirea liderului Luciano Bacheta. Totuşi, spre finalul cursei, Marinescu a ieşit în decor în virajul Parabolica şi a coborât pe locul şase, acolo unde a trecut şi linia de sosire.

Urmareste Automarket
În urma acestui rezultat, el a obţinut opt puncte şi  rămâne pe locul cinci în clasamentul general cu 149 de puncte, însă nu mai are nicio şansă să termine sezonul în primii trei. Această poziţie este ocupată de Christopher Zanella cu 179 de puncte, iar în joc mai sunt disponibile doar 25 de puncte.
Astfel, el a ratat oportunitatea de a obţine superlicenta de pilot de Formula 1, care se acordă automat primilor trei piloţi din clasamentul general.

Între timp, britanicul Luciano Bacheta este la un pas să câştige titlul, întrucât are un avans de 20.5 puncte în faţa lui Matheo Tuscher, câştigătorul cursei de sâmbătă.

Ultima cursa de Formula 2 a sezonului va avea loc duminică cu începere de la ora 16:00.

Comentarii (4)

  • Pacat.
    5 2
  • mda...din pacate asta cred ca a fost ultima lui sansa de a participa si anul viitor intr-o competitie

    nu cred ca va mai obtine 275 000 euro pt formula 2 ...ce sa mai vorbim de 1 mil pt gp2

    trist :(
    10 2
  • Nema talent si mai visam la cai verzi pe pereti
    2 12
  • A fost bine si cu Mihai ca aveau si ei ce scrie aici,ca altfel...doar stiri intarziate sau pauza,sa nu includ si greselile penibile...dar pana suntem noi si accesam aceste pagini,ei sunt f bine...tipic :( !
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru