Massa a inceput sa comunice cu medicii

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.07.2009
Felipe Massa se trezeste frecvent din coma artificiala in care a fost indus si este capabil sa poarte conversatii cu medicii si sa-si miste mainile si picioarele.

Dupa ce a trecut cu bine de cea de-a doua scanare a creierului, Felipe Massa a fost sedat duminica pentru a intra intr-o stare de coma artificiala.

Pilotul Scuderiei Ferrari se trezeste insa frecvent din aceasta stare si, potrivit unui purtator de cuvant al guvernului maghiar, este capabil sa discute cu doctorii si sa isi miste mainile si picioarele.

"Massa s-a trezit din ce in ce mai des si acum este capabil sa comunice activ si sa reactioneze atunci cand i se vorbeste. Suntem optimisti si speram ca o recuperare lenta a inceput", a declarat luni dimineata Istvan Bocskai pentru televiziunea maghiara de stat.

Pilotul brazilian a trecut cu bine si de noaptea de duminica, neaparand niciun fel de complicatii in privinta starii sale de sanatate. Totusi, acesta va efectua luni o noua scanare a creierului, pentru identificarea unor posibile traume. Faptul ca este capabil sa discute cu medicii reprezenta un semnal relativ convigator ca creierul sau nu a suferit in mod particular de pe urma accidentului, insa medicii evita deocamdata sa dea un verdict clar in aceasta privinta.

Logodnica brazilianului, care in luna noiembrie ii va darui acestuia primul copil, a sosit deja la spitalul AEK din Budapesta, iar Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, va sosi la randul sau pe parcursul zilei de luni pentru a fi alaturi de pilotul sau.

Felipe Massa a suferit sambata un grav accident in timpul calificarilor pentru Marele Premiu al Ungariei, dupa ce a fost lovit in casca de un arc provenit de la monopostul lui Rubens Barrichello. Brazilianul a fost transportat de urgenta la spital, dupa ce medicii au asteptat cateva minute inainte de a-l extrage din monopostul care izbise frontal un zid de pneuri.

Via | Reuters

Comentarii (4)

  • bravo felipe
    ma bucur sa aud vesti bune......sper ca acestea sa contiune
    0 0
  • logodnica....
    e sotie nu logodnica.. vad ca in formula 1 se foloseste cam des termenul "logodnica".. :)))
    0 0
  • Massa
    Massa Get well soon!!!!!
    0 0
  • forza massa
    prefer sa nu il vad anul acesta in cockpit si sa se refaca complet si sa revina la anul in forta..cu victorii si daca se poate chiar si titlu mondial:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru